Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Június 13. 17:18, szerda | Helyi
Forrás: Flesch Kft.

FUTURA – kutatás a múltról a jelennek

FUTURA – kutatás a múltról a jelennek

Lezárult a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont, a Hansági Múzeum, a Huszár Gál Városi Könyvtár, a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület, a Mosoni Polgári Kör és a Moson Megyei Műhely közös helytörténeti pályázat

A pályázat témája a FUTURA története volt. A pályázók feldolgozták, hogy miként kapcsoló-dott a FUTURA Moson és Magyaróvár XIX. századi gabonakereskedelméhez. Hová került a gabona, hol és milyen technológiával dolgozták fel. Kiderült a dolgozatokból az is, hogy milyen jelentős szerepe volt a FUTURA-nak, miként, kinek a tulajdonában és meddig működött eredeti funkciójában.

A pályázatokat szakmai zsűri értékelte, melynek elnöke Szentkuti Károly múzeumigazgató, tagja Thullner István, helytörténész, Tuba László, a Moson Megyei Műhely főszerkesztője és Kimlei Péter könyvtáros.

Az eredményhirdetésen hat pályázót jutalmaztak: Első helyezést ért el Balogh Tamás a Kossuth Lajos Gimnázium 7. osztályos tanulója. Munkájáért oklevelet, könyvjutalmat, több alka-lomra szóló FUTURA és a Múzeumok éjszakájára tárlatvezetéssel egybekötött Hansági Múzeumi belépőt kapott, ezen kívül munkája megjelenhet a Moson Megyei Műhely őszi lapszámában, felkerül a FUTURA honlapjára.

Emléklappal és egy alkalomra szóló FUTURA, illetve Hansági Múzeumi belépési lehetőséggel jutalmazták Győrffy Mártont (7.osztály) a Kossuth Lajos Gimnázium tanulóját, Gergely Annát (8. osztály), Vámos Áront (7. osztály) és Németh Krisztinát (6. osztály), mindhárman a Haller János Általános Iskola, Szakközép és Szakiskola tanulói; valamint Király Dórát (7. osztály), a Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola diákját.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2012. június 13-án, 14.00 órakor került sor a FUTURA épületében, ahol a jelenlévők a FUTURA munkatársainak közreműködésével megtekinthették az épületet, a leendő kiállító teret, a készülő játékelemeket.

Mosonmagyaróvár, 2012. június 13.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.