Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Július 01. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: mti

Gyermekbiztonsági ügyekért felelős munkacsoportot hoz létre a kormány

Gyermekbiztonsági ügyekért felelős munkacsoportot hoz létre a kormány

Gyermekbiztonsági ügyekért felelős munkacsoportot hoz létre a kormány derült ki a csütörtöki Hivatalos Értesítőből.

A Gyermekeink Biztonságáért Kiemelt Ügyek Munkacsoport feladata az lesz, hogy a gyermekek elhanyagolása, bántalmazása, az ezzel összefüggő haláleset ügyében folytatott gyámhatósági, gyermekvédelmi eljárások lezárulását követően tapasztalatokat fogalmazzon meg az eljárásban részt vevő gyermekvédelmi jelzőrendszeri tagok, a gyermek ellátásában és a vele kapcsolatos ügyek intézésében érintett szervek, szervezetek és személyek tevékenységének áttekintése alapján.

Mindezen tapasztalatokat a gyermekvédelemben dolgozó szakemberek számára is megismerhetővé kell tennie a munkacsoportnak, amely szükség esetén javaslatot tehet a jogszabályok és szakmai szabályok módosítására és a gyermekvédelmi rendszer szereplői közötti, illetve más ágazatokkal történő együttműködés javítására.

A munkacsoportot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára vezeti, a testületbe tagot delegál a Miniszterelnökség, az Igazságügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium, és az Emmi is. Emellett felkérik az Országos Bírósági Hivatal elnökét, a legfőbb ügyészt, az alapvető jogok biztosát, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját, az országos rendőrfőkapitányt, valamint a gyermekjogi képviselőt foglalkoztató szervezet vezetőjét, hogy állandó meghívottként vegyen részt a csoport munkájában - olvasható az értesítőben.

Címkék: biztonság, gyerek, gyermek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.