Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Április 01. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: Thermal Hotel

Gyógyászat a Thermál Hotelben - nem csak szállóvendégeknek!

Gyógyászat a Thermál Hotelben - nem csak szállóvendégeknek!

Reumatológus orvos által felírt recept esetén kedvezményesen vehetők igénybe gyógyszolgáltatásaink! 300,- Ft / alkalom! Sorbanállás nélkül! Kényelmesen és a LEGOLCSÓBBAN a városban!

"Egészség és élmény egy helyen" mottónkat szem előtt tartva alakítottuk ki magas színvonalú egészségcentrumunkat a Thermál Hotel Mosonmagyaróvár első emeletén. Szolgáltatásaink lehetővé teszik a gyógyulást, a betegségek megelőzését és a kikapcsolódást egyaránt.

Keresse fel dr. Bródy Edit reumatológust és írassa fel recepjét

a Club Eldorado Kft.-hez,

hogy csupán 300,- Ft-ért vegye igénybe gyógyászati szolgáltatásainkat!

Receppel igyébe vehető gyógykezeléseink:

1. Gyógyiszappakolás hévízi iszappal:

A hévízi iszap a maga nemében páratlan a világon. Az iszap 80 % szervetlen és 20 % szerves anyagot tartalmaz. A gyógyiszap rádiumos hatása a fájdalomcsillapító sugárzásával a szervezet mélyére hatva elősegíti és növeli az anyagcserét, élénkíti a mirigyműködését, megnyugtatja az idegrendszert és a sejtműködést a gyógyulásra ösztönözve. Nagyon hatékony a reumás panaszok kezelésére.

2. Hátmasszázs:

Ez az egyik legősibb és legkellemesebb masszázsmód, mely a betegségek megelőzésére és gyógyítására, valamint az egészség megőrzésére szolgál. A masszázs során speciális fogásokkal történik a görcsös izmok átdolgozása, lazítása, melyek segítenek a fájdalmak enyhítésében.

További gyógykezeléseink:

Ritex- és antiflogisztikus pakolás:

Ízületi bántalmakra, fájdalmas izomcsomók, feszes vállövi, és hátizomzat esetén ajánlatos. A gyógypakolás javítja a vérkeringést. A bőr egyes területeire gyógyszereket juttatunk oldat vagy kenőcs formájában azzal a céllal, hogy onnan felszívódva helyi vérbőséget idézzenek elő. Összetételénél fogva alkalmazható fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, izomlazítás céljából. Az antiflogisztikus pakolás, olyan gyógykrém, amely szintén kiválóan alkalmazható az ízületekre, a térd, a kéz és a vállak fájdalmára.

Fizikoterápia:

A betegnek a betegségét, állapotát figyelembe véve egy fizikoterápiás programot állítunk össze. A mozgásszervi panaszokra alkalmazott fizikoterápia célja a különböző okok miatt kialakult fájdalom csökkentése, illetve az izmok erősítése, az ízületek mozgáskörének bővítése. Napjainkban ezen módszerek alkalmazása a hagyományos orvoslás egy részét képezi, hiszen minden kórházban, rendelőintézetben van fizikoterápiás részleg, ahol elektromos impulzusokat kibocsátó gépeket, mágneses teret, polarizált fényt, ultrahangot és lézert használnak. Ez a modern kor egyik kelléktára. Olyan gyógyeljárások összessége, amelyeknél fizikai energiákat használunk fel a gyógyítás érdekében.

Testtekercselés:

Egy karcsúsító testtekercselés a krém felvitele után egy rugalmas fóliával való szoros betekeréssel történik. A narancsbőr és kisebb zsírpárnák hatékony ellenszere lehet, persze a diétás előírásokat betartva. A krémekben levő hatóanyagok gyorsabban felszívódnak, a szoros tekercselésnek pedig azonnal érezhető kerületcsökkentő hatása van. Kalóriát is égethetünk, ha egészen a száradásig a testünkön marad.

Inhaláció:

A gőzölés különösen a felső légúti megbetegedések kezelésére alkalmas. Egy különleges eszköz segítségével porlasztott gyógyvizet vagy gyógyszeroldatot juttatnak a légzőszervbe. A sós és jódos víz inhalációja a váladékok kiürítését segítik elő, míg a kalciumtartalmú vizek gyulladáscsökkentő hatásúak. Az inhalációs terápiát mindig szájon és nem orron át kell végezni. Az orr ugyanis az 1 mikrométernél nagyobb részecskék nagy részét megszűri, így a gyógyszer nem jut le megfelelő koncentrációban a tüdőbe. Egy eszköz segítségével porlasztott gyógyvizet vagy gyógyszeroldatot juttatnak a légzőszervbe. A sós és jódos víz inhalációja a váladékok kiürítését segíti elő, míg a kalciumtartalmú vizek gyulladáscsökkentő hatásúak.

Fülgyertya:

A fülgyertya lenvászon alapanyagú, méhviasszal átitatott, kb. 20 cm hosszú, üreges henger. Egyik végén belül kb. 5 cm hosszú alufólia béleli. A méhviasz a gyertya megnyújtásakor egyenletesen olvad, nem folyik le, cseppmentesen elég. A gyertya anyaga különböző betegségek kezelésére alkalmas gyógynövénykivonatot tartalmaz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.