Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Március 12. 07:03, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győr-Moson-Sopron megye is élvezheti a régiós ökoklaszter előnyeit

Győr-Moson-Sopron megye is élvezheti a régiós ökoklaszter előnyeit

A Nyugat-Pannon Ökoklaszter megalakulása több évre nyúlik vissza. A 2005-ös esztendőben egy GVOP pályázat keretében alakult meg egy lazább szerveződés a nyugat-dunántúli vállalkozások részvételével, amelyet egy szlovén-magyar határon

Az Interreg projekt egyik eredménye a 2007 decemberében megalakult Nyugat-Pannon Ökoklaszter. 2008-ban a Nyugat-dunántúli Operatív Program rendszerében benyújtott és megnyert pályázati támogatás már a klaszter működési kereteinek megszilárdítását, illetve az együttműködés továbbfejlesztését teszi lehetővé a 32 tagú szervezet számára.

Fő célunk a Nyugat-Pannon Ökoklaszter tagjai közötti együttműködés és a közös piaci fellépés erősítése. Ennek értelmében készült el az arculati kézikönyv, amely lehetővé teszi a tagok közös arculat (cégtábla, névjegykártya, roll-up) alatti megjelenését a régiós rendezvényeken, vásárokon. Elkészült a dinamikus honlap, amely lehetőséget nyújt az érdeklődőknek a klaszterrel való megismerkedésre és az aktuális jogszabályi környezet és az ökogazdálkodással kapcsolatos információk letöltésére, valamint a tagok részére biztosít egy fórumfelületet, ahol tanácsadásra, és egymás közötti információcserére van lehetőség.

A Nyugat-Pannon Ökoklaszter a régió jövedelemtermelő tevékenységének növelését szolgálja, az egészséges életmód a bio- és ökotermékek és szolgáltatások ismertségének növelésével, az egészségturizmus területén. Cél egy szinergikus hatás elérése a Nyugat-dunántúli régióban az értékesítési csatornák és a nyilvánosság erősítésével, a közösségi marketing tudatossá tételével. A projektmegvalósulás során a marketing eszközök felhasználásakor létrejön egy olyan ökoturisztikai szolgáltatáscsomag, amely hatékonyan hozzájárul a regionális kulcságazatok közül az egészség- és gyógyturizmus fejlesztéséhez. A Nyugat-dunántúli régió egészség-, öko- és gyógyturisztikai pozícionálásának erősítéséhez a projekt olyan tevékenységelemeket foglal magában, amelyek hosszú távon képesek a klaszter tagjai számára az együttműködést erősíteni, illetve az egyedi kínálatot fenntartani. A cél elérése érdekében a termék- és szolgáltatáspaletta birtokosainak egy egységes rendszer keretében történő működéséről van szó. A projekt által felvázolt célok és a megvalósítás kulcselemei jól illeszkednek a Nyugat-dunántúli régió turizmusfejlesztési stratégiájához a 2007-2013-as fejlesztési időszakra vonatkozóan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.