Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Július 30. 20:44, hétfő | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Hajléktalanok segítenek Tatabányán a krízisszálló építésében

Hajléktalanok segítenek Tatabányán a krízisszálló építésében

Tatabányán négy új konténerlakással bővítik a fedél nélküliek téli krízisszállását, a földmunkákat és a tereprendezést a szálló egykori lakói végzik el.

Tatabányán négy új konténerlakással bővítik a fedél nélküliek téli krízisszállását, a földmunkákat és a tereprendezést a szálló egykori lakói végzik el - mondta el a hajléktalangondozást végző Utcai Szociális Segítők Egyesületének (USZSE) vezetője az MTI-nek. Balatoni Ágnes tájékoztatása szerint a szervezet 12 millió forintot nyert a Hajléktalanokért Közalapítványtól. Az összegből 11, korábban fedél nélkül élő ember albérletét támogatják (ők korábban a konténerlakásokban laktak), valamint négy új konténert telepítenek. A bővítés után a krízisszállón már 23 embert lehet elhelyezni a tél beállta előtt.

A szálló bővítésén dolgozók fizetést kapnak, az ott töltött órák pedig a segélyhez szükséges munkaviszonyba is beleszámítanak. A pályázatnak köszönhetően albérletbe költöztetett 11 hajléktalan közül négyen már bejelentett munkaviszonnyal rendelkeznek - tette hozzá az USZSE elnöke.
A konténerlakások úgynevezett "alacsony küszöbű" intézménynek számítanak, azaz ide alkoholproblémákkal küzdő, tüdőszűrési lelet nélküli emberek, valamint párok is beköltözhetnek, és a kutyatartást is engedélyezik.
Balatoni Ágnes elmondta, Tatabányán mintegy 80 ember éli mindennapjait a közterületeken, 500 ember átmeneti szállón, éjjeli menedékhelyen vagy a külterületeken lévő építményekben lakik.
(MTI)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.