Városlista
2020. október 26, hétfő - Dömötör

Hírek

2020. Október 15. 12:02, csütörtök | Helyi

Halálos a Bika nevű új dizájnerdrog

Halálos a Bika nevű új dizájnerdrog

Egy újabb dizájnerdrog jelent meg a kábítószerpiacon és szedi áldozatait főként a keleti országrészben, már 11-en meghaltak Magyarországon. Mosonmagyaróváron és a térségben egyelőre nem tudnak ilyen szerhasználókról.

Új dizájnerdrog jelent meg nemrég a kábítószerpiacon. A Bika nevet viselő szer sorra szedi áldozatait Magyarországon, eddig 11-en haltak meg tőle. A rendőrség szerint azért is veszélyes, mert az orvosok sem tudják mivel állnak szemben.Egy miskolci haláleset kapcsán azonosították az új szintetikus anyagot, ezután vizsgálták a szakértők májusig visszamenőleg a gyanús eseteket. Akkor derült ki, hogy csaknem egy tucat ember halálát a Bika okozta. A rendőrség szerint az esetekben közös, hogy rosszullét után rövid időn belül bekövetkezett a halál. Azokban az esetekben, ahol lehetséges volt, megpróbálták az újraélesztést, ez azonban nem járt eredménnyel.

– Mosonmagyaróváron és a térségben egyelőre szerencsére nem jellemző ez a dizájnerdrog, de mindenképpen fel kell hívnunk a térségben élők figyelmét arra, hogy mennyire veszélyes ez a szer – mondta el Pápai Gyula, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Főelőadója.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy senki ne vásároljon ilyen szert, ugyanis már kisebb mennyiségben is halálos lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 12:49, hétfő | Helyi

Halottak napja - az értékek védelmére hívja fel a figyelmet a rendőrség

Közeleg a Mindenszentek és a Halottak napja. A rendőröknek évről évre munkát adnak azok a tolvajok, akik kifejezetten ezt az időszakot használják ki.

2020. Október 26. 08:36, hétfő | Helyi

Megemlékezés a mosoni temetőben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc mosoni áldozataira emlékeztek október 25-én, vasárnap délelőtt a mosoni temetőben.

2020. Október 25. 18:17, vasárnap | Helyi

"30 éve szabadon"

“30 éve szabadon” címmel nyílt vándorkiállítás a Flesch Központ előtt péntek délután. A kommunizmus bukására és a kelet-európai nemzetek harminc évvel ezelőtti forradalmára emlékező tárlat november 6-ig tekinthető meg.

2020. Október 22. 11:10, csütörtök | Helyi

Múzeumok Őszi Fesztiválja a Hansági Múzeumban is

Idén is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljához a Hansági Múzeum. A járványügyi helyzet miatt a programok az online térben zajlanak.