Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2021. November 15. 18:08, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Halálos lakástűz történt Érsekvadkerten

Halálos lakástűz történt Érsekvadkerten

Meghalt egy ember lakástűzben a Nógrád megyei Érsekvadkerten - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Mukics Dániel közölte: nem sokkal dél előtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Érsekvadkerten, a Rákóczi úton egy idős ember többszöri jelzésre sem nyitott ajtót, a ház ajtaja pedig kormos.

Néhány percen belül két járművel hét tűzoltó érkezett a helyszínre és behatolt az épületbe, és ott egy földön fekvő embert talált, akin már nem lehetett segíteni. A hetvenöt négyzetméteres parasztházban egy korábbi tűz még izzó nyomai voltak láthatók. A konyhában egy ágyat, egy fotelt, az ajtófélfát és a konyha feletti födémet érintette a három négyzetméteren pusztító tűz. A tűzoltók a födém még izzó részeit eloltották - írta a szóvivő.

A katasztrófavédelem a tűz körülményeit még vizsgálja.

A szóvivő közleményében kitért arra is, hogy egy lakástűznél nem a hő, hanem a mérgező füst belégzése vezet tragédiához, ezért életmentő lehet egy füstérzékelő, amely hangos sípolással figyelmeztet a veszélyre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.