Városlista
2020. november 23, hétfő - Kelemen

Hírek

2020. Október 26. 12:49, hétfő | Helyi

Halottak napja - az értékek védelmére hívja fel a figyelmet a rendőrség

Halottak napja - az értékek védelmére hívja fel a figyelmet a rendőrség

Közeleg a Mindenszentek és a Halottak napja. A rendőröknek évről évre munkát adnak azok a tolvajok, akik kifejezetten ezt az időszakot használják ki.

A közelgő Mindenszentek és Halottak napja alkalmából a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy ebben az időszakban megnőhet a bűncselekmények száma. Éppen ezért azt tanácsolja a temetőbe induló hozzátartozóknak, hogy ilyenkor fokozottan figyeljenek értékeikre.

– Nagyon fontos, hogy felesleges dolgokat ne vigyünk magunkkal a temetőbe, ugyanis előfordult olyan eset, hogy valaki több százezer forinttal a zsebében ment a temetőbe, a sírrendezés közben letette a táskáját és mire visszatért eltűntek az értékek– mondta el Pápai Gyula, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési kiemelt főelőadója.

Fontos az is, hogy az autókat minden esetben zárják be és ne hagyjanak benne értéket, erre ugyanis felfigyelnek a tolvajok és képesek ezért akár a kocsit is feltörni. A temetők környékén a közlekedők számoljanak megnövekvő gyalogos és autós forgalommal. Akár kocsival, akár gyalogosan közlekednek, tegyék ezt még nagyobb körültekintéssel.

– Rá kell számolni ilyenkor a forgalomra, hiszen valószínűleg tömeg lesz, ezt pedig gyakran kihasználják a zsebtolvajok is. Ügyeljünk a zsebekre és a táskákra, azokat hordjuk lehetőség szerint elöl– tanácsolja Pápai Gyula.

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy az értékesebb koszorúkat, sírcsokrokat és mécseseket ne egy héttel korábban vigyék ki a temetőbe, hiszen vannak olyan tolvajok, akik ebből szeretnének hasznot húzni. Ellopják a koszorúkat, majd pedig eladják ezeket, a gyanútlan vevők pedig sokszor nem is tudják, hogy orgazdákká válnak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 20. 07:51, péntek | Helyi

Megkezdődtek a szabadtéri színpad építési munkálatai

Elkezdődtek a munkálatok a Várnál, már építik a leendő színpad mögötti kiszolgáló épületet. A szabadtéri színpadra CLLD pályázaton nyert 50 millió forintot az Óvári Gazdászok Szövetsége.

2020. November 19. 16:41, csütörtök | Helyi

Átadták a szociális munka napi díjakat

A szociális munka napja november 12-e, azonban az idei évben, a koronavírus járvány miatt elmaradt a városi ünnepség.

2020. November 19. 14:40, csütörtök | Helyi

Sikeresen szerepelt az egyetemi kosárlabda csapat

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Nyugati csoportjának soron következő fordulójában, a BME-t fogadta a Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem.

2020. November 19. 11:08, csütörtök | Helyi

Kötelező maszkviselés - Csalókra figyelmeztetnek

A kormányrendelet értelmében, Mosonmagyaróvár egyes területein, közterein kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, 6 éves kor felett.