Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 28. 13:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Haragudott a világra, ezért ámokfutásba kezdett

Haragudott a világra, ezért ámokfutásba kezdett

Mintegy hat óra leforgása alatt elfogták a három asszony kirablásával gyanúsítható fiatal férfit a rendőrök.

Győrben, a Győr-szabadhegy városrészben szombaton 12 óra körül három nőt támadott meg egy ismeretlen, piros kabátot viselő férfi, aki a sértetteket megfenyegetve értékeik átadására szólította fel – közölte a rendőrség.

Az ismeretlen elkövető első támadása Győrben a Pannónia utcában történt, amikor egy 47 éves asszonyt nekilökött egy parkoló autónak, őt a nyakánál megragadta és pénze átadására szólította fel. A sértett segítségért kiáltott, amelyet egy közelben lakó személy észrevett, így a férfi elmenekült.

Nem ment messzire az agresszív fiatal, mert rövid időn belül a Mozsár utcában ismét lecsapott, és egy 52 éves nőtől pénze átadását követelte. Az asszony szintén hangos kiabálásba kezdett, ami miatt a támadó megfutamodott, és a rémült nőt hátrahagyva távozott.

Ennyi sem volt elég az erőszakos rablónak, mert Győrben a Rózsák terén is támadásba lendült. Egy ott gyalogló idős asszonyt hátulról fellökött, aki ennek következtében a földre esett, majd az elkövető megragadta a sértett táskáját és azzal a nőt körülbelül 5 métert húzta a földön, közben azt kiabálta neki "ha nem adod oda a táskádat, agyonverlek". A 83 éves asszonyt két alkalommal combon rúgta, és a kézitáskáját megszerezte, azzal a helyszínről elfutott. A közelben lévő és a bűncselekményt látó szemtanú a piros kabátos férfi után szaladt, őt utolérte, majd visszavette a nő táskáját tőle, amit a tulajdonosának átadott. Az eset során az idős nő megsérült.

A sértettek és a szemtanúk leírása alapján a rendőrök a feltételezett elkövetőt rövid időn belül azonosították, őt elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították.
A 20 éves győri lakossal szemben – őrizetbe vétele mellett – rablás bűntett elkövetése miatt a rendőrök büntetőeljárást indítottak. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki elmondta, hogy munkahelyéről aznap elbocsátották, és mivel elvettek tőle valamit, így vágott vissza az őt ért sérelmekért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.