Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Augusztus 08. 19:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Szív Egyesület - Kocsis Julianna, elnök

Három sportágban képviseltette magát a mosonmagyaróvári Szív Egyesület a MASZEOSZ IV. Országos Orvos – Beteg Konferencián

Három sportágban képviseltette magát a mosonmagyaróvári Szív Egyesület a MASZEOSZ IV. Országos Orvos – Beteg Konferencián

Zalaegerszegi Szív és Érbeteg Egyesület 2019. augusztus 2-4-én rendezte meg a MASZEOSZ IV. Országos Orvos – Beteg Konferenciát és Sporttalálkozót, ahol a mosonmagyaróvári Szív Egyesület 11 fővel képviseltette magát

Az államtitkári, megyei, városi és országos egyesületi vezetők köszöntői után a zalaegerszegi egyesület tornabemutatójában gyönyörködhettünk.

A konferencián előadásokat hallgattunk a szívbetegségek műtéti gyógyításáról.
Az újraélesztési bemutatón az automata defibrillátor (AED) használatával is megismerkedhettünk. Minden csapat egy tagja, az elméleti ismertetőt követően a gyakorlatban is bemutathatta tudását a legmodernebb szimulációs eszközök segítségével.

A sportnapon tizenkét sportág közül háromban képviseltette magát a mosonmagyaróvári egyesület. Németh Ferencné lövészetben, Nagy Mária asztaliteniszben és Kocsis Julianna úszásban. Ez egy jó játék volt, jól éreztük magunkat!

Dr. Orbán Csaba az országos egyesület elnöke záróbeszédében hangsúlyozta, hogy az ide vezető út, a felkészülés a legfontosabb, rendszeres mozgás formájában. Ami a primer prevenció része, az egészség általános védelme, hogy a betegségek kifejlődését megelőzzük. A szívbetegeket megtanítják arra, hogyan kell helyesen élni, hogy megtalálják a vissza utat az egészségek táborába. Az egyesületeknek arra kell törekedni, hogy minél több fiatalhoz és egészségeshez eljusson a munkaprogram és ebbe be tudjuk őket vonni.

A mosonmagyaróvári Szív Egyesület szeptember 28-án a Szív világnapja alkalmával várja szeretettel a város lakóit. „Mert Te vagy a szívügyünk!”

Kocsis Julianna, elnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.