Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2017. Október 24. 03:00, kedd | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Hét gólos siker a megyei rangadón

Hét gólos siker a megyei rangadón

Sokáig jól tartotta magát a több kulcsjátékosát is nélkülöző Győri Audi ETO KC U18-as csapata az EU-FIRE Mosonmagyaróvár ellen.

A félidőben még a vendégek vezettek, akik a második játékrészben is megnehezítették Bognár Róberték dolgát. A hajrára aztán kijött a csapatok közit különbség, így a Mosonmagyaróvár hét góllal, 31-24-re győzött és továbbra is hibátlanul vezeti az NB I/B Nyugati csoportját.

A győrieknél remek napot fogott ki a kapuban Binó Boglárka, aki megbabonázta a mosonmagyaróvári játékosokat. Támadásban Horváth Nikolett emelhető ki, aki hét gólt lőtt. A mosonmagyaróvári győzelemből oroszlánrészt vállalt Tilinger Tamara, aki nem kezdte tökéletesen a mérkőzést, de annál jobban folytatta. A második játékrészben szenzációsan játszott, és ugyanez mondható el a csereként beálló Bízik-tesókról is. Réka betegséggel küszködött az utóbbi napokban, ennek ellenére ma hétszer köszönt be a zöld-fehéreknek, fontos gólokat szerzett a hajrában. Bízik Bogi három gólja mellett remek asszisztokat osztott ki, sőt védekezésben hasznosan játszott. Az első félidei teljesítményéért meg kell dicsérni Tóth Melindát, aki jó százalékban használta ki a helyzeteit.

A mosonmagyaróvári játékosokra a meccset követően egy jól megérdemelt pihenő vár. A hosszú hétvége miatt legközelebb kedden kell edzésre jelentkezniük a lányoknak.

EU-FIRE Mosonmagyaróvár – Győri Audi ETO KC U18 31-24 (11-13)

Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző

Jv.: Barna V., Kovács B.

MKC: Scholtz – TÓTH MELINDA 5, Kopecz 1, TILINGER 8, Horváth B. 3, Gyimesi 2, Hajtai 1. Csere: Dányi (kapus), BÍZIK B. 3, Hegedüs 1, BÍZIK R. 7 (1). Vezetőedző: Bognár Róbert

ETO U18: BINÓ – Imrei, HORVÁTH N. 7 (2), Kellermann 3, Ács 2 (1), Molnár V. 1, Somogyi L. Csere: Rubint (kapus), Andróczki 1, PAP M. 5, Tóth Mirella 1, Szilovics Fanni 4. Vezetőedző: Róth Kálmán

Kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/1, ill. 4/3

Bognár Róbert, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője: "Egész héten éreztem, hogy fáradt a csapat, ez meg is látszott az első félidei teljesítményünkön. Sajnos megint rosszul kezdtünk, ebben nehezen tudunk előrelépni. Binó Boglárka nagyszerűen védett az ETO kapujában, sokáig nem találtuk az ellenszerét. Bízik Réka a héten beteg volt, mégis remekül szállt be a mérkőzésbe, és ki kell emelnem Tilinger Tamarát is, aki bár halványabban kezdett a szokottnál, de a második játékrészben bizonyította a klasszisát. Most három nap szünet következik, ami úgy érzem nekem és a játékosoknak is jól fog jönni."

Róth Kálmán, a Győri Audi ETO KC U18-as csapatának edzője: "A lányok a maximumot nyújtották, ennél több nem volt ebben a mérkőzésben. Kicsit foghíjasan, tizenkét játékossal érkeztünk a találkozóra, de így is sokáig tartottuk a lépést. A végére elfáradtunk, elvesztettük a játék ritmusát, és az is döntő volt, hogy az hazaiaknak hosszabb a kispadjuk. Reális eredmény született."

Bízik Boglárka, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár játékosa: "Mentális és fizikálisan is elfáradtunk egy picit, ezért indult nehezen a mai mérkőzés. A találkozók eleje sajnos amúgy sem az erősségünk, most sem volt ez másképp. Az nem okozott gondot, hogy irányító és átlövőposzton is játszottam a mai napon. A modern kézilabdában alapelvárás, hogy a belső posztok mindegyikén megálljuk a helyünket, én sem vagyok kivétel ez alól. Örülök, hogy nyertünk, és annak is, hogy három nap pihenő következik, így lesz időnk feltöltődni."

Tilinger Tamara, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár játékosa: "Nagyon enerváltan kezdtük a mérkőzést. Nem állt össze a védekezésünk, sem a nyitott, sem a zárt hatos fal nem működött, így a kapusoknak sem tudtunk segíteni. Sok volt a technikai hiba, labdákat adtunk el és a ziccerek is kimaradtak. A csapathoz hasonlóan az én teljesítményem is hagyott maga után kívánnivalót az első 30 percben, de aztán feljavultunk. A félidőben kaptunk egy kis fejmosást, ami kellett is. A második félidő közepétől aztán végre úgy játszottunk, ahogy kell. Fontos volt, hogy csapatként tudtunk túllendülni ezen a rossz kezdésen."

Nem csak a felnőtt csapatunk lépett pályára, hanem a serdülő és az ifjúsági is.

Ifjúsági: MKC - Swietelsky-Szombathely 29-26 (14-14)

Serdülő: MKC - Rinyamenti KC 17-16 (7-5)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.