Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2017. Június 20. 05:00, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: Párizs Eszter

Hihetetlen összefogás az Ujhelyi Iskola udvaráért

Hihetetlen összefogás az Ujhelyi Iskola udvaráért

„Csakis a gyerekek mosolya visz előre” – beszélgetés Szalayné Patkós Csillával, az Ujhelyi Imre Általános Iskola szülői szervezetének vezetőjével

Hatalmas összefogás és rengeteg munka eredményeképp teljesen megújul az Ujhelyi Iskola udvara. Az előzményekről, nehézségekről és a sokszor hálátlan feladatokról Szalayné Patkós Csillával, az iskola szülői szervezetének vezetőjével beszélgettem.

„A szülői szervezet évtizedek óta működik iskolánkban – mondja Csilla - Fő feladatink közé tartozik az iskola vezetősége , valamint a pedagógusok és szülők közötti információcsere, a különböző rendezvények , versenyek lebonyolításának segítése, a szülők és a diákok érdekeinek képviselete. Az Ujhelyi Iskolában egész évben rengeteg rendezvény, program , verseny kerül megrendezésre, ilyenkor is nagy segítség a szülői szervezet amit viszont évről évre egyre nehezebb összetartani! Érthető módon mindenkinek a saját élete, munkája a fontos, a mai rohanó világban egyre nehezebb fenntartani a szülők érdeklődését, pedig meg kell érteni, hogy a gyermekeik komfortosabb iskolai jelenléte az elsőszámú cél!”

Munkában a szülői szervezet; a gazdagon terített asztal is nekik köszönhető


Hogy mégis miért éri meg ezt csinálni és hogyan zajlanak a mindennapok a szülői szervezetben, Csilla így foglalja össze:
„Ez sokszor nem egy hálás feladat! Anyagi vonzata nincs, csak és kizárólag tiszta szívből, szeretetből lehet csinálni! Engem csakis a gyerekek mosolya visz előre. Legfőbb támaszom pedig a férjem, Szalay Róbert, nélküle nem menne!
Nehéz egy 500 fős iskolát összetartani, de a vezetőség nagy segítségemre van ebben. Nagyon jó a kapcsolatunk, soha nem hozunk döntést egymás nélkül , mindent megbeszélünk az igazgatósággal és a tantestülettel egyaránt. A legfontosabb a kommunikáció és a szülőkkel való kapcsolattartás. Próbálok mindenkire odafigyelni, kérdésekre reagálni, kéréseket teljesíteni, de ebben segítségemre vannak a lelkes szülői szervezeti tagok is, akikkel szintén nagyon jó kapcsolatot ápolok. Sokat számít a közösségi oldalakon való kapcsolattartás lehetősége, így az évi négy gyűlésen kívül napi kapcsolatban tudunk lenni, ha szükséges.”

Az utóbbi évek talán legnagyobb projektje az iskolaudvar rendbetétele volt. Kívülállóként azt gondolná az ember, egy iskola esetében ez viszonylag egyszerű dolog, de korántsem az…




„Eddigi munkáim legküzdelmesebb, de a végeredmény szempontjából legszebb kihívása volt! Egy vállalkozó házaspár , Domokos Zsolt és Domokosné Nagy Edit, akiknek két gyermeke is az iskolánkba jár, felajánlottak 2 millió forintot az iskolaudvar portalanítására. Az ő céljuk a pormentesítés volt, de én továbbgondoltam a dolgot és az én célom a játszótér építése lett. Végül nagyjából egy tanév gyűjtésének eredményeként tavasszal elkezdődhettek a munkálatok. Az udvar 5 millió forintból újult meg. Küzdelmes időszak áll mögöttünk. Rengeteg embert illet köszönet azért, hogy realizálódott egy álom és az iskola környezete megszépült, a gyerekek pedig nemcsak szép, de egészséges környezetben tölthetik el a szüneteket! A kiemelt cégeken és személyeken kívül az iskolába járó gyerekek szülei érdemelnek elismerést, de nemcsak anyagi támogatásukért, hanem fizikai segítségükért, társadalmi munkájukért, hitükért, bizalmukért!”


Külön szeretnénk köszönetet mondani:

Domokos Zsoltnak és Domokosné Nagy Editnek,
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának,
Dr. Nagy Istvánnak,
A VÜF Kft.- nek,
Az Addenda Kft.-nek,
A Pannon Mag Kft.-nek,
Bán Zsoltnak,
Bergovics Balázsnak,
Haskó Attilának,
Schermann Tibornak,
Székács Csabának.

A felújított iskolaudvar átadására 2017. június 21-én, 17 órakor, a tanévzáró ünnepséggel egybekötve kerül sor. Itt azonban nincs vége a történetnek, hiszen a játékeszközök még hiányoznak, ezeket a nyár folyamán fogják lerakni; öt hinta, mérleghinta, mászóka gazdagítja majd a teret. Az új iskolaév pedig új kihívást hoz majd, hiszen a vizesblokkok felújítása is sürgetővé vált…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.