Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 30. 21:22, hétfő | Helyi
Forrás: MKC

HOFFMANN TUDJA: jobbak leszünk!

HOFFMANN TUDJA: jobbak leszünk!

A bajnokság első négy fordulója után készítettünk egy értékelő beszélgetést dr. Hoffmann Lászlóval, a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szakmai igazgatójával.

A szakember most is nagyon konkrét válaszokat adott a kérdésekre és néhány dolgot egészen új megvilágításba helyezett.

A bajnokság első szakasza után először arra lennénk kíváncsiak, hogy hol tart az MKC csapata? Mennyire elégedett vagy elégedetlen a jelenlegi helyzettel?

- A sportban nem kell és nem is lehet megmagyarázni az eredményeket, mert azok mindig hűen tükrözik a teljesítményt – kezdte a beszélgetést a szakmai igazgató. – Két pontunk van négy olyan bajnoki találkozó után, amelyeken tavaly nem sikerült pontot szereznünk. Viszont az Alba és a Vác ellen is közel voltunk a pontszerzéshez, s mivel nem sikerült, nekem inkább hiányérzetem van. Ezekből a mérkőzésekből legalább az egyiket meg kellett volna nyernünk, de a hitetlenségünk és az összeszokatlanságunk megakadályozott ebben. A csapatunk teljesítményét én jobbnak tartom a tavalyinál, de még nagyon messze van attól, ami benne van.

Elég nehéznek tartjuk az MKC sorsolását, valamint azt látjuk, hogy idén már nagyon felkészülnek az ellenfelek a mosonmagyaróvári gárda elleni találkozókra. Hasonlóan vélekedik ezekről a kézilabda szakember is?

- A sorsolás megfordul, úgy vélem, hogy egy a jelenleginél sokkal fontosabb időszakban lehet majd a számunkra kedvezőbb. Viszont ehhez az kell, hogy ne veszítsük el a hitünket, ne kezdjünk el kapkodni, idegeskedni. Nem szabad kiragadni most mérkőzéseket, mert a tabella október, novemberi állása nem a legfontosabb tényező. Hat mérkőzésünk lesz a következő szünetig és ebben a sorozatban is lesznek nagyon nehéz találkozóink. Viszont úgy kell dolgoznunk, hogy kihozzuk ezekből, amit csak lehet, tehát még a jobbak elleni esetleges vereségekből is tanuljunk. A tavalyi bajnokság első fele után, egy kicsit alul értékelték a csapatunkat, amire most már nem lesz példa. Tudjuk tehát, hogy a második év nehezebb lesz a számunkra, de pontosan ezért erősítettük meg a keretünket. Az is egyértelmű, hogy fejlődnünk kell, mert a riválisaink is erősödnek, de a mozgásterünk is több lett ebben a kiegyenlített mezőnyben.

Az idén egy szinte új csapat épül Mosonmagyaróváron és ennek az alakulásáról is szeretnénk megtudni a véleményét. Holt tart tehát ez a folyamat?

- Egy eredményes, új csapat felépítéshez idő, türelem kell és ez alól mi sem vagyunk kivételek. Sajnos, ilyen téren is nagyon hiányoznak azok a tapasztalt játékosaink, akik sérülések miatt hosszú időre kiestek. Gyimesi Kitti, Simona Szarková és Tilinger Tamara jelenléte ugyanis nem csak a mérkőzéseken, hanem az öltözőben és az edzéseken is sokat jelent. Nélkülük, túl nagy teher hárul a régi játékosainkra, akik a csapat vázát adják. A fiatalok hozzák, amit tőlük elvárunk, sőt, olyan kellemes meglepetéseket is okoznak, mint a Békéscsabán mutatott végjátékuk, náluk azonban a jól érzékelhető egyéni fejlődés mellett is törvényszerű a formaingadozás, ezért nem szabad túl nagy terhet rakni a vállukra. A három légiósunk közül Karol De Souza kezdi utolérni magát a támadásban is, amiben volt elmaradása. Maria Holesová esetében a sérülés miatt kimaradt alapozás nagyon hiányzik, de most már csak idő kérdése, hogy megmutassa a meglévő remek képességeit. A fizikálisan tökéletes állapotban lévő Laura Popa helyzete a legnehezebb, mert neki több bátorságra, önbizalomra lenne szüksége. Őt segítenünk, építenünk kell, mert a Vác elleni találkozón megmutatta, hogy egy nemzetközi szinten is hiányposztot tudna majd betölteni.

Játékosként kiváló, világbajnoki ezüstérmes kapus volt, ezért a hálóőrökről alkotott véleményére különösen kíváncsiak vagyunk. Hogyan teljesített eddig az MKC három fiatal kapusa?

- Ezen a poszton az volt az előzetes tervünk, hogy versenyeztetni fogjuk a három játékosunkat. Ez azonban nem egészen vált be, mert jobban zavarja a lányokat, mint gondoltuk. Mentségükre legyen mondva viszont, hogy Ferenczi Annamáriának a több éves külföldi játék után, vissza kell szoknia a magyar viszonyokhoz. Dányi Bernadettnek és Herczeg Lilinek, pedig talán ha összesen van húsz olyan élvonalbeli mérkőzése, ahol mondjuk egy félidőt védett. Lilit pedig egy kicsit szét is zilálta az, hogy egy látványos eredmény után, most a felnőtt mezőnyben kell bizonyítania, ami össze sem hasonlítható egy utánpótlás tornával. Ők is többet tudnak majd segíteni a csapatank, de egy mérkőzés kivételével, most sem a kapusok védésein múltak a mérkőzéseink.


Összegezhetjük tehát úgy ezt a beszélgetést, hogy jól érzékelhető fejlődést vár a folytatásban a csapattól?


- A klub minden feltételt biztosított a számunkra, tehát a feltételek tekintetében már teljesen rendben vagyunk. Abban pedig bízom, hogy a sérültek visszatérésével minőségi edzésmunkát tudunk majd végezni, ami az alap feltétele a pontokban mérhető eredményességnek. Erre jó példa az utánpótlás csapataink indulása, ahol sokan féltek a keményebb munkától, de most bebizonyosodott, hogy alaptalanul. A pszichés felkészítésen, támogatottságon fogunk javítani, hiszen azt belülről kell megoldani, hogy a játékosaink jobban higgyenek magukban, a csapatukban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.