Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Október 21. 09:39, péntek | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Hogyan kerülhetők el az árubemutatók csapdái?

Hogyan kerülhetők el az árubemutatók csapdái?

A termékbemutatókat szervező és tartó vállalkozások munkatársai hipnotizőröket megszégyenítő módon győzik meg a résztvevőket a kihagyhatatlanul akciós termékek szükségességéről.

Az utóbbi időben azonban egyre kevesebb az árubemutatókra invitáló szórólap, az ilyen rendezvények ugyanis különböző „mutációkban” kerülnek megszervezésre. Ennek egyik faja a „névre szóló meghívás”, mely esetben személyazonosságot igazoló okmánnyal lehet a rendezvényen részt venni.

A hatóság találkozott olyan esettel is, amikor az esemény megszervezése és megtartása céljából magánszemélyeket kerestek fel telefonon, értékes ajándékot ígérve a bemutató feltételeinek biztosításáért. Ezek a módozatok vélhetően a hatósági ellenőrzések elkerülésére hivatottak.

Természetesen a különböző hatóságoknak az ilyen jellegű rendezvényen történő részvétele gyakorlatilag kizárt, hiszen nincs tudomásuk azokról, vagy ha valamilyen módon mégis eljut hozzájuk, a bemutatóra történő bejutás nem lehetséges.

Tekintettel arra, hogy a „hagyományos” termékbemutatókon is különösen nagy számban tapasztalt a fogyasztóvédelmi hatóság jogsértéseket, alapos okkal feltételezhető, hogy az ilyen zártkörű rendezvények sem minden esetben a jogszabályi előírások maradéktalan betartásával zajlanak.

Mindezek alapján még nagyobb hangsúllyal hívja fel a figyelmet a hatóság arra, hogy fokozott körültekintéssel és megfontoltsággal járjanak el az ilyen rendezvényeken történő esetleges vásárlásaik során. Érdemes más vállalkozások eladási árairól előzetesen tájékozódni, szerződés kötése esetén pedig szükséges az aláírást megelőzően elolvasni azt, és csak akkor kerüljön sor az aláírásra, ha minden körülmény és feltétel érthető és elfogadható. Nem utolsó sorban említendő, hogy amennyiben a termékbemutató keretében mégis aláírásra kerül Önök által olyan szerződés, melyet a bemutatót követően megbántak, lehetőségük van 8 munkanapon belül a szerződéstől elállni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.