Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Január 15. 19:34, kedd | PR

Hogyan válasszuk ki a tökéletes csizmát?

Hogyan válasszuk ki a tökéletes csizmát?

A csizma vásárlás mindig nehezebb, mint egy sima cipő vásárlása. Eleve drágább darabok, mint egy sima félcipő.

A lábnak nem csak a lábfejrészét kell a méret kiválasztásánál figyelembe vennünk, hanem a boka és a vádli vastagságát is. Mindenképpen célszerű eredeti bőr alapanyagú csizmát választani, mert sokkal strapabíróbbak és időtálóbbak is ezáltal.

Különböző típusú lábra különböző típusú csizma

Az erős bokával rendelkező hölgyeknek nem ajánlottak a bokacsizmák, mert azok mintegy optikailag elvágják a lábat, és ezáltal vastagabbnak tűnik. Csakúgy, mintha valamilyen pant van a bokánál a csizmán, mert az is oda vonzza a tekinteteket rögtön a vastagabb testrészre. Azért persze van olyan bokacsizma, amit erős boka esetén is érdemes lehet viselni, ez pedig az enyhén hosszabb szárú bokacsizma, mely nyújtja a lábat, vagy a hegyes orrúak, melyek szintén előnyösebbé teszik a lábat az erős boka ellenére is.

A vastagabb vádli esetén mindenképp tanácsos a próba a csizma választás előtt, hiszen ha nem megy fel a vádlira a csizma szára, akkor teljesen használhatatlan lesz a kiválasztott darab. Ha már felment az a csizma a vádlira, akkor is érdemes több dologra odafigyelni. Mint például, hogy ne legyen fényes a kiválasztott darab, mert az is erősíti a vádlit, csakúgy mint a most divatos rojtok. A legkényelmesebb csizmák azok, amelyeknek a vádlinál sztreccses az anyaguk. Könnyen rásimulnak a nagyobb vádlikra is és nem szorítanak. Ajánlott a csizmához hasonló színű harisnyát és nadrágot viselni, melyek nem törik meg a vonalakat.

Nagy lábmérettel rendelkezőknek mit ajánlanak?

Esetükben a szűk és mintás darabok kerülendőek, hiszen ezek pont vonzzák a tekinteteket és ráirányul a figyelem a nagy lábméretre. A magasszárú csizma az ajánlott, mert ekkor nem a lábfejre irányulnak a szemek, hanem a lábszárra. Az úgynevezett eszkimócsizmák nagy méretűknél fogva szintén kompenzálják a láb méretét.

Széles lábfej esetén lehetőleg a csizma orra legyen hegyes vagy nyújtott, mert a lekerekített orrú csizmák csak még jobban kihangsúlyozzák a széles lábfej részt. Egy nagyobb vagy kisebb sarokkal szintén tovább nyújtható optikailag a lábfejrész.

Alacsony hölgyek a legtöbb esetben a magassarkú csizma mellett teszik le a voksukat, mely egészen addig megfelelő, amíg már az a sarok nem túlzó. Hiszen pont ezzel a hatalmas sarokkal teszik még feltűnőbbé, hogy miről is szeretnénk elvonni a figyelmet. A csizma szára érjen el legalább a térd aljáig és a boka résznél ne legyen csatt vagy pánt, mert azok megtörik a látványt. A magassarkú csizmák nagyon elegánsak, könnyen viselhetőek különböző alkalmakkor is és nagyon népszerű viseletek a hölgyek körében.

A LifeStyleShop.hu oldalán számos szebbnél szebb csizma közül választhatunk, de a választás előtt érdemes a kiválasztott darabot felpróbálni, hogy lássunk, megfelelő-e a méret, és komfortos-e a viselet a számunkra. Ezt könnyen megtehetjük a cég központjában, ahol személyes átvétel esetén fizetés előtt felpróbálhatjuk leendő csizmánkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.