Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Június 30. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: Flesch Kft.

Húsz fiatal táborozik Dunaszigeten a FIÓK Ifjúsági Klubbal

Húsz fiatal táborozik Dunaszigeten a FIÓK Ifjúsági Klubbal

A 2012. február elsején kezdődött FIÓK Ifjúsági Klub projekt keretében 2012 és 2013 nyarán is táborozhat 20-20 a közösségi életben, ifjúsági klub életben aktív fiatal a mosonmagyaróvári kistérségből.

A 2012-es tábor szerencsés résztvevőit már kiválasztották, és héten indulnak is Dunaszigetre. A program az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg. A támogatás összege 55.919.187 forint.

2012. április elsején indította programjait, tanácsadásait és foglalkozásait a FIÓK - Ifjúsági Klub, mely egy komplex program a város jövőjét jelentő 12-29 éves korosztálya számára. A projekt 2012 februárjában indult, a tanácsadások, programok áprilisban kezdődtek. Azóta hétről-hétre színes rendezvények várják a fiatalokat. Az Ifjúsági Klubban dolgoznak már önkéntesek is és új kortárs segítők is. Az ő közreműködésükkel valósul meg a 2012-es nyári tábor is. Továbbá a győri Széchenyi István Egyetem ifjúságsegítő hallgatói itt töltik nyári táborozási gyakorlatukat, segítve a szakmai, felügyelői munkát.

Az Új Széchenyi Terv által is támogatott projektben húsz fiatal ingyenes táborozása szerepel 2012-ben és 2013-ban is. Idén Dunaszigeten lesz a tábor, az iskola épületében és tornatermében. Itt június 28-tól július 4-ig, hat éjszakát és hét napot nyaralhatnak a fiatalok. A kiválasztottaknak részük lesz különböző színes programokban, mint a Lángoló Ördögök cirkuszpedagógiai tréning, tűzzsonglőr bemutató, métázás, petanque, vízi vetélkedő, lovaglás, kenutúra, kézműves műhely, szerepjáték, „Dunasziget kutatójáték” – kincskeresés, művészet terápiás műhely, tanösvény akadályverseny, „Zöld divatbemutató”. De lesz például Hen House koncert is.

A tábor mellett Mosonmagyaróváron a FIÓK – Ifjúsági Klubban párhuzamosan várják a fiatalokat. Minden hétköznap délután 14 órától este 20 óráig, szombaton 10 órától 14 óráig. Továbbra is működik kézműves foglalkozás, játékok, internet és hétről-hétre színes programok. A Kábítószer-ellenes Világnapról június 29-én, pénteken 18 órától emlékezünk meg. 18 órától részleteket láthatnak az Aranylövés című darabból, majd beszélgetés Kaszás Kornéllal, 21 órától fellép Takács Nicolasz, utána pedig buli Dj. Daddy Coollal.

Meghirdettük a szülő klubot, a kortárs segítő csoportot és az álláskereső csoportot. A kortárs segítő csoportba folyamatosan várják a jelentkezőket, érdeklődni és jelentkezni Hossala Tamásnál a DrogPont munkatársánál lehet a 06-20-293-58-47-es telefonszámon, és a tamas.hossala@drogpont.com címen, valamint Gyurics Nikolettánál személyesen a FIÓK Ifjúsági Klubban.

A Szülőklub foglakozásai minden hónap utolsó csütörtökén 19 órától vannak. A témában Hajdu Melinda pszichológusnál érdeklődhetnek. Várunk minden szülőt, nagyszülőt is a csoportba, az előadásokra. Az álláskereső csoportba is várjuk a jelentkezéseket. Érdeklődni Radek Róbert ifjúsági tanácsadónál lehet a 06 20 503 3688-as telefonszámon, valamint radekrobert@fiokklub.hu címen.


További információ a www.fiokklub.hu honlapon található!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.