Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 22. 23:12, szerda | Helyi
Forrás: FLESCH KÖZPONT

Idén is megrendezésre kerül a Flesch Zenei Hét

Idén is megrendezésre kerül a Flesch Zenei Hét

Az elmúlt évben útjára indított, nagy sikerű rendezvény célja, hogy helyi zenekarok mutatkozzanak be a város különböző pontjain.

A hét minden napján, a város különböző „teraszain” találkozhatnak zenészeinkkel. A program összeállításában a szervezők igyekeztek, lehetőség szerint minél több zenei stílust bemutatni.

Így június 3-án a Fűszerkertben a Mosonyi Mihály Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekarának és a Mosonyi Mihály Zeneiskola Vonós zenekarának közös koncertjét hallgathatják.
Június 4-én a Központ Bisztró teraszán Takács András, aki számos zenekar oszlopos tagja, ismét egy különleges, színes formációval lép a közönség elé. Zenész barátaival a pop-rock zeneirodalom legnagyobbjai közül válogat az estére, amit az általa hívott énekesek válogatott dalokkal tesznek igazán emlékezetessé. Június 5-én a mosoni Biczó Strandbüfé teraszán a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes tagjai várják az ütőhangszeres zene iránt érdeklődőket.

A tavalyi évhez hasonlóan, hatodikán, erre az alkalomra megnyitja kapuját az M-Club (volt Balaton vendéglő) terasza, ahol a PinkMist zenekar fogadja azokat, akik szeretik a keményebb zenei stílust. A 2017-ben alakult zenekar egyediségét az adja, hogy a keményebb zenei stílust keverik a modernebb pop hangzással, amihez néhol szarkasztikus, néhol érzelem dús ének társul.

Fergeteges Swing élményre számíthatnak azok, akik június 7-ét a Flesch Központ teraszán töltik, ahol először városunkban, a 2018 januárjában alakult Local Vintage Company várja a swing zenét kedvelőket. A 11 tagú csapat minőségi élőzenét kínál, időutazással egybekötve. A legendás békebeli időszak hangzása, látványa elevenedik meg a színpadon. Örökzöld klasszikusok és mai ismert slágerek feldolgozásai hangzanak el, ellenállhatatlan swing stílusban.


A teraszkoncertekre a belépés díjtalan! A program az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a mosonmagyaróvári Család és Karrierpont szervezésében várja az érdeklődőket. A koncertek előtt és után találkozhatnak munkatársaikkal, ismerkedhetnek szolgáltatásaikkal.
A hét a Moson Big Band szokásos Garden Party-jával zárul, amely az elmúlt évekhez hasonlóan a Vár-tónál kap helyet. A koncert a zenekar saját rendezése, jegyekkel kapcsolatos információért a zenekar tagjaitól lehet érdeklődni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.