Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 07. 16:41, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Alapvetően nem változott Európa makroszinoptikus képe. Középpontjával az Izland térségében örvénylő nagy kiterjedésű ciklonrendszer továbbra is enyhe és nedves levegőt szállít a kontinens nyugati és északi területei felé. A nyugati, délnyugati partvidéken kifejezetten enyhe az idő; a hőmérséklet csúcsértéke Dél-Angliában, Franciaország nyugati felén, valamint a Pireneusi-félszigeten 13 és 18 fok között változik. Ugyanakkor Közép- és Dél-Európa nagy részén többnyire anticiklonális hatások érvényesülnek, nagy területen süt a nap, de a Kárpát-medence térségében a télen gyakori időjárási szituáció jött létre: az alsó légrétegekben megrekedt nedves levegőben többfelé képződött köd. A kemény tél Kelet-Európában sem jellemző, csupán az Urál előterében erős az éjszakai lehűlés, ott -10 fok alá süllyed a hőmérséklet, és napközben is fagy.
Szerda estig a Kárpát-medencében számottevő légmozgás hiányában folytatódik a borult, párás, helyenként tartósan ködös idő.

Várható időjárás szerda estig:
------------------------------

Többnyire borult, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, legfeljebb nyugaton, délnyugaton vékonyodhat el néhol átmenetileg a felhőzet. A tartósan ködös területeken szitálásra is számíthatunk. Gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 4 és 10 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton