Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 08. 10:06, csütörtök | PR

Így lesz egyszerű a polc rögzítése a falra

Így lesz egyszerű a polc rögzítése a falra

Időnként rendet kell rakni a papírok között, amire egy ügyes polc a legcélszerűbb. A fúrással való rögzítéshez viszont gép kell. Mutatjuk, hogyan lehet megoldani polc ragasztását a falra kosz, por és gépek nélkül.

A lakásunk kényelmén nagyot dob néhány apró polc, ahová rendszerezni tudjuk a hivatalos papírokat, vagy a jegyzeteinket. A szoba hangulatát is megváltoztatja, ha egy polcra pár kedves képet vagy apróságot teszünk. Az ágy mellé helyezett polcra pedig remekül elfér egy pohár víz éjszakára, a telefon töltés közben, vagy a szemüvegünk, hogy mindig kéznél legyen. Számos oka lehet, hogy szükség van egy kisebb polcra, de a felhelyezés fúrással és szögeléssel olyan macerás, hogy inkább nem fogunk bele. Erre a problémára ad tiszta és egyszerű megoldást a polc felragasztása a falra. Amilyen furcsán hangzik, olyan egyszerű.

Tud a ragasztás elég erős lenni?

A válasz igen is és nem is, mert nem mindegy, hogy milyen ragasztót használsz. Kereskedelmi forgalomban már számtalan kétoldalú ragasztó van, ami elvileg megoldja a dolgot, de nem mindegyik megfelelő.

Vannak jó minőségű, kifejezetten beltéri rögzítésre kifejlesztett kétoldalú ragasztók vékony habszivacs réteggel, amik tökéletesen megtartanak egy kisebb polcot a falon. A habszivacsra azért van szükség, mert kiegyenlíti a fal kisebb egyenetlenségeit, ezáltal folytonos tökéletes tapadást biztosít. Éppen ezért sima kétoldalú ragasztóval ne is kísérletezzünk, hiába van ráírva, hogy erős tartás, mert pont a lényeg hiányzik belőle.

Hogyan fogj neki?

Mindenek előtt alaposan portalanítsd le a falat és győződj meg róla, hogy a vakolat nem laza. Ha a vakolat megfelelő állapotban van, egy nedves ruhával töröld át és hagyd alaposan kiszáradni. Mikor a falat előkészítetted, jöhet a ragasztó felhelyezése.

A polc hátoldalára és a támasztékokra megfelelő sűrűséggel helyezd fel függőleges irányban a kétoldalú habszivacsos ragasztószalagot. A függőlegesen felhelyezett szalag jobban ellenáll a lefelé ható erőknek, ezért erősebb tartást biztosít.

Mikor készen vagy a ragasztó felhelyezésével, még ellenőrizd, hogy hová kerül pontosan a polc. Ezt néhány halvány vonallal jelöld is be a falon, és győződj meg róla, hogy vízszintes a tervezett felhelyezés. Ha nincs vízszintmérőd, akkor egy telefonos mobil applikáción is elvégezheted a mérést.

Ha elkészültél az ellenőrzéssel, óvatosan távolítsd el a ragasztószalag védőfóliáját és nyomd rá a falra a polcot ügyelve arra, hogy egyöntetű nyomást gyakorolj a ragasztós részekre. Tartsd meg a nyomást legalább fél percen keresztül, hogy biztosan kialakuljon a megfelelő tapadás.

Az így felragasztott polc elvileg azonnal terhelhető, mert az öntapadó ragasztószalagnál a kötés azonnal kialakul, de a biztonság kedvéért várj vele egy napot, hogy ellenőrizd, hogy sikerült a felhelyezés. Ezek után bátran használhatod az új polcodat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.