Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Szeptember 07. 09:05, hétfő | PR

Így nem lesz horror a költöztetés Budapesten!

Így nem lesz horror a költöztetés Budapesten!

Nagyvárosban költözni nem egyszerű történet és ez igaz Budapestre is. Gyakorlott, feketeöves költözködőket kérdeztünk a legfontosabb tippekről, hogyan ne legyen rémálom a költöztetés Budapesten.

Minden ember életében eljön egyszer – vagy sokszor – az a pillanat, amikor pakolni kell és költözünk. Albérletből sajnos sokszor költözünk, ami rengeteg logisztikai és szervezési kérdést vet fel. Ha csak egy bőröndnyi ruhát kell mozgatni, akkor elég a barátokat riasztani, de ha már bútorokat és egy teljes háztartást is viszel, már jóval nagyobb feladatról van szó.

A helyzetet tovább rontja, ha nagyvárosban költözöl. A parkolás nem csak Budapesten rémálom, hanem olyan nagyobb városokban is, mint Debrecen vagy Tatabánya. Kikérdeztünk néhány gyakorlott költözködőt, hogy mit érdemes szem előtt tartani, hogy a költöztetés Budapesten, vagy más nagyvárosban se legyen probléma.

Készülj rá a költözésre!

A halogatás művészei vagyunk, ha nemszeretem dolgokról van szó és bizony a költözködés sincs másképp. Annál fontosabb azonban, hogy alaposan rákészüljünk a költözésre. Nem fél napos munka a pakolás és vannak eszközök is, amiket be kell szerezni.

Nagyon fontos, hogy legyen elegendő számú és minőségű doboz a csomagoláshoz, mert sok kedvenc kávéskészlet bánta már a gyenge aljú, használt dobozba csomagolást. Legyen elegendő papír vagy újságpapír is, hogy alaposan ki tudd tömni a fennmaradó helyeket a dobozban. Egyes lakberendezési cégek árulnak költöztetésnél is remekül bevethető nagy, zipzáras táskákat. Ezeket később is fel tudod használni, érdemes rászánni egy kis pénzt. Vannak Facebook csoportok is, ahol kölcsön lehet kérni ilyen eszközöket.

A másik fontos kérdés az időpont. Válassz olyan napot, amikor kisebb a forgalom, és lesz még elegendő időd az áthurcolkodás után is elrendezkedni az új helyen, mielőtt vissza kell térned a munkába.

Blokkolj parkolóhelyet!

Az egyik legnagyobb mumus a parkoló kérdése. Érdemes már előző este lesben állni és ha felszabadul a ház közelében egy ideális hely, akkor vagy saját autóval, vagy pedig dobozokkal leblokkolni, hogy használni lehessen, mikor szükség van rá. Tegyél ki egy jól olvasható táblát „költözés” felirattal és akkor békén is hagyják a parkolóhelyet.

Keress profi költöztető céget!

Jó, ha vannak barátok, de eljön az a pont, amikor segítséget kell kérni. A profik töredék idő alatt, szakszerűen mozgatják a csomagokat és a bútorokat, tudják, hogyan rakják fel a teherautóra, hogy biztonságban legyen és épségben érjen a célállomásra. Sok fejfájást tudnak megspórolni, érdemes hát felvenni a kapcsolatot néhány céggel és árajánlatot kérni.

Fontos tipp, hogy ne csak az ár alapján dönts, hanem elsősorban a referenciákat nézd. A költöztetés bizalmi szolgáltatás, és semmi nem beszél ékesebben egy cég szolgáltatásairól, mint a korábbi kliensek tapasztalatai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.