Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 10. 09:30, hétfő | Helyi
Forrás: http://www.hulladek.mosonmagyarovar.hu/

Indulhat a házhoz menő szelektív gyűjtés

Indulhat a házhoz menő szelektív gyűjtés

Februártól már saját járműveivel szállítja el a szelektív gyűjtőszigetekről a hulladékot az önkormányzati tulajdonú társaság.

A kék kukák kiosztását is megkezdték, így február végén már a házhoz menő szelektív gyűjtés is elindul. Megérkeztek az új szállító járművek és a kék kukák, így már minden adott ahhoz, hogy elinduljon a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Mosonmagyaróváron és a nagytérséghez tartozó további hetven településen.

A hetvenegy települést összefogó társulás eleget tett a törvényi előírásnak, miszerint tisztán önkormányzati tulajdonú társaság végezheti a közszolgáltatást. A cég új nevének bejegyzése a napokban megtörtént, így már a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a kommunális közszolgáltatást a társuláshoz tartozó hetvenegy településen. Az új névhez logót is terveztettek és új helyen, Mosonmagyaróváron az Erkel utcai Irodaházban alakítottak ki ügyfélszolgálati irodát.

Az elmúlt napokban megérkeznek az uniós előírásoknak megfelelő kukásautók, amikre hónapok óta várt a társulás. A szelektív gyűjtéshez szükséges tizenhat szállító jármű szállítja el a gyűjtőszigetekről, illetve a barna és kék edényekből a hulladékot. Így a társulás már saját járművekkel végezheti a szállítást, ám a munkaerőt továbbra is a Rekultív kft.-től bérlik.

Megkezdték a kék edények kiosztását, az önkormányzatok segítségével minden településen lehetőséget biztosítanak a kukák átvételére. Első ütemben huszonötezer kék edényt osztanak ki. Ezzel minden ötszáz lakosnál nagyobb települést lefednek. Ebbe a kukába papírt, műanyag palackot és alumíniumdobozt lehet rakni, így az üvegen kívül már semmit sem kell a szelektív gyűjtőszigetekre vinni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.