Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Október 08. 10:25, csütörtök | PR

Inkubátorház, a kezdő vállalkozások védőburka

Inkubátorház, a kezdő vállalkozások védőburka

Egy kezdő vállalkozás beindítása és életben tartása nem egyszerű feladat. Számos tényező befolyásolhatja a cég felfutását, illetve azt, mennyire veti meg lábát a piacon.

A hazánkban is egyre több helyen felbukkanó inkubátorházak éppen ezt hivatottak segíteni. De pontosan hogyan is segíthet egy épület a gazdasági sikerhez?

A vállalkozások első lépései

Az inkubátor kifejezés a vállalkozások szintjén talán furcsán hat, hiszen elsősorban a koraszülöttekhez köthető kórházi berendezés jut eszünkbe róla. Ez a párhuzam azonban közel sem véletlen. Képzeljük csak el, hogy egy sérülékeny, az őt körülvevő környezettel szemben nem túl ellenálló újszülött védelmét kell biztosítanunk, megvédenünk a külső körülményektől. Az inkubátor épp erre szolgál. A gazdasági életre vetítve pedig éppen ezt biztosítja a kezdő vállalkozásokkal egy inkubátorház.

Természetesen nem konkrét védelemre és nem is a dolog egészségügyi szintjén kell gondolkodnunk. Egy inkubátorház sokkal inkább szolgáltatásokkal és a szükséges infrastruktúra megteremtésével segíti az induló vállalkozásokat. Ez persze sokszor rájuk is fér, hiszen nem rendelkeznek olyan irodával, központtal, ahol minden technikai feltétel adott a gördülékeny működéshez, vagy akár a megközelítés szempontjából is nehézségekbe ütközik a cég.

Egy inkubátorház épp ezen körülményeket adja készen a vállalkozások kezébe. A vállalkozó inkubátor fogalma szerint, az nem más, mint egy telepszerűen létesített ipari és szolgáltató létesítmények együttese, mely elsősorban az induló vállalkozások számára a kor színvonalán képes a korszerű termékek előállításához, a modern technológiák alkalmazásához nélkülözhetetlen feltételeket nyújtani. De pontosan mit is jelent ez?

Inkubációs szolgáltatások
Ahhoz, hogy megértsük, konkrétan hogyan járul hozzá egy vállalkozás elindításához egy inkubátorház, érdemes végigvennünk néhány általa garantált szolgáltatást, melyek mindenki számára elérhetők. Az első és legfontosabb, hogy az épületben található irodák telephelyet biztosítanak a cégek számára, mely jól megközelíthető. Emellett pedig az épület rendelkezik minden olyan infrastrukturális tényezővel mely a korszerű működés alapfeltétele. Ilyen pl. a modern technológiák alkalmazása, melyek nagyban megkönnyítik és gazdaságosabbá teszik egy cég működését.

Az inkubátorházak más szolgáltatásokat is kínálnak, melyek a kisebb cégek alkalmazotti létszámának alacsonyan tartását szolgálják. Ilyen pl. az adminisztratív és pénzügyi szolgáltatások, melyek segítségével a járulékos, papírmunkával, számlákkal járó munkák helyben, ugyanakkor külső segítséggel kerülnek elvégzésre. A gyakorlati segítség mellett igénybe vehetők még tanácsadási és fejlesztési szolgáltatások is, melyek a piaci előrelépést segíthetik

Egy inkubátorház tehát megkönnyíti a vállalkozások létrehozását és fejlődését azáltal, hogy védett környezetet biztosít a számukra, ezzel pedig segíti beépülésüket a gazdaságba. A konkrét szolgáltatások mellett pedig ösztönző funkciókat is ellát, ezzel is tovább lendítve a vállalkozásokat a siker felé. Bátran helyezzük tehát inkubátorba újszülött vállalkozásunkat, hogy megerősödve és fontos tényezőként vesse meg lábát a piacon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.