Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2019. Október 09. 16:41, szerda | PR

Íróasztal: a kulcs a sikeres szabadúszáshoz

Íróasztal: a kulcs a sikeres szabadúszáshoz

Amikor sok éves irodai-, vagy multis munkatapasztalat után az ember a saját egyéni vállalkozás, a free-lancing, vagy a home-office útjára lép, teljesen új világba csöppen, melyhez új munkakörülményekre lesz szüksége.

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a home-office munkák, virágzik a free-lancing, a szabadúszók fénykorát éljük – nem véletlenül. A technikai fejlődésével új kapuk nyíltak ki, így már otthonról is egyre többféle munkakör könnyedén elvégezhető. A munkaadók is egyre nyitottabbak ezekre a megoldásokra, a munkavállalók pedig – ideális esetben – akár jobban ki tudják használni, és be tudják osztani idejüket, és a munkára fordított energiát, mint egy irodában ülve – természetesen azoknál a munkaköröknél, amelyeknél ez életképes opció.

A törékeny egyensúly: munka és magánélet

A szabadúszásnak és a home-officenak tagadhatatlanul sok előnye van. Az első és legfontosabb, hogy a szabadúszó itt magának osztja be az idejét. Dolgozhat reggel vagy éjszakába nyúlóan, nap közben pedig anélkül el tud intézni apróbb ügyeket, hogy emiatt külön köröket kellene futni a főnökénél. Megspórolja az utazásra fordított időt, energiát, és persze ez környezetkímélőbb megoldás is ezek miatt. Belefér összedobni egy gyors ebédet, vagy elszaladni a gyerekekért nap végén az oviba vagy az iskolába.
Gyakran azonban akkor sem könnyű megtartani a munka és a magánélet közti egyensúlyt, ha nem szabadúszók vagyunk, hanem multinál, vagy irodai környezetben dolgozunk. Szabadúszók és home-office-erek esetén ez a kérdéskör még nagyobb körültekintést igényel, hiszen ezen (is) áll vagy bukik minden.A kulcs: a dolgozósarok

A hatékony munka és az egyensúly kulcsa egy igen egyszerűnek tűnő, ám annál fontosabb tényező: különítsünk el egy munkaállomást otthonunkban! Legyen egy számítógépasztalunk vagy íróasztalunk, mely az otthoni irodánkként funkcionál, így sokkal könnyebb lesz elszeparálni a munkával és az otthoni teendőkkel töltött időt.
Az íróasztalunkat válasszuk ki gondosan - végül is ez lesz munkahelyünk az elkövetkezendő időszakban – egy klaviatúratartó vagy a kihúzható billentyűzettartó ma már nem számít luxusnak. Ha valóban hosszútávra szeretnénk berendezkedni, akkor válasszunk az ergonómikus megoldások közül.
Ne csak praktikussá, hanem otthonossá is tegyük a munkaállomást. Egy kedves kis növény vagy egy családi fénykép nem eltereli a figyelmet, hanem még inkább munkahelyi légkört teremt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.