Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2019. Október 09. 16:41, szerda | PR

Íróasztal: a kulcs a sikeres szabadúszáshoz

Íróasztal: a kulcs a sikeres szabadúszáshoz

Amikor sok éves irodai-, vagy multis munkatapasztalat után az ember a saját egyéni vállalkozás, a free-lancing, vagy a home-office útjára lép, teljesen új világba csöppen, melyhez új munkakörülményekre lesz szüksége.

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a home-office munkák, virágzik a free-lancing, a szabadúszók fénykorát éljük – nem véletlenül. A technikai fejlődésével új kapuk nyíltak ki, így már otthonról is egyre többféle munkakör könnyedén elvégezhető. A munkaadók is egyre nyitottabbak ezekre a megoldásokra, a munkavállalók pedig – ideális esetben – akár jobban ki tudják használni, és be tudják osztani idejüket, és a munkára fordított energiát, mint egy irodában ülve – természetesen azoknál a munkaköröknél, amelyeknél ez életképes opció.

A törékeny egyensúly: munka és magánélet

A szabadúszásnak és a home-officenak tagadhatatlanul sok előnye van. Az első és legfontosabb, hogy a szabadúszó itt magának osztja be az idejét. Dolgozhat reggel vagy éjszakába nyúlóan, nap közben pedig anélkül el tud intézni apróbb ügyeket, hogy emiatt külön köröket kellene futni a főnökénél. Megspórolja az utazásra fordított időt, energiát, és persze ez környezetkímélőbb megoldás is ezek miatt. Belefér összedobni egy gyors ebédet, vagy elszaladni a gyerekekért nap végén az oviba vagy az iskolába.
Gyakran azonban akkor sem könnyű megtartani a munka és a magánélet közti egyensúlyt, ha nem szabadúszók vagyunk, hanem multinál, vagy irodai környezetben dolgozunk. Szabadúszók és home-office-erek esetén ez a kérdéskör még nagyobb körültekintést igényel, hiszen ezen (is) áll vagy bukik minden.A kulcs: a dolgozósarok

A hatékony munka és az egyensúly kulcsa egy igen egyszerűnek tűnő, ám annál fontosabb tényező: különítsünk el egy munkaállomást otthonunkban! Legyen egy számítógépasztalunk vagy íróasztalunk, mely az otthoni irodánkként funkcionál, így sokkal könnyebb lesz elszeparálni a munkával és az otthoni teendőkkel töltött időt.
Az íróasztalunkat válasszuk ki gondosan - végül is ez lesz munkahelyünk az elkövetkezendő időszakban – egy klaviatúratartó vagy a kihúzható billentyűzettartó ma már nem számít luxusnak. Ha valóban hosszútávra szeretnénk berendezkedni, akkor válasszunk az ergonómikus megoldások közül.
Ne csak praktikussá, hanem otthonossá is tegyük a munkaállomást. Egy kedves kis növény vagy egy családi fénykép nem eltereli a figyelmet, hanem még inkább munkahelyi légkört teremt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 08. 17:57, péntek | PR

Nemcsak az számít, hogy megkötöttük a biztosítást

A biztosítások óriási segítséget jelentenek, amikor válsághelyzet, gond van az életünkben.Sokan élnek ezzel a lehetőséggel, de vannak olyan tényezők, amelyek gyakran nem kevesek figyelmét elkerülik a szolgáltatás kapcsán

2020. Május 08. 17:48, péntek | PR

Mi az a dugódíj? Mit lehet tudni róla?

A dugódíjról sokat lehet, lehetett hallani a hírekben, de hogy pontosan mit jelent, azt nem biztos, hogy mindenki meg tudja mondani. Az is kérdés, hogy bevezetik-e egyáltalán, és ha igen, akkor mikor.

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.