Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Szeptember 20. 00:00, kedd | Helyi

Ismét Európai Mobilitási Hét!

Ismét Európai Mobilitási Hét!

Mosonmagyaróvár több éve csatlakozott az Európai Mobilitási Hét”rendezvénysorozathoz, melynek záró napja az Európai Autómentes Nap.

Az idei év központi gondolata: Közlekedj ÖKOsan!

A rendezvény célja Európa szerte felhívni a lakosok figyelmét a mobilitás és az egészség kapcsolatára, a motorizált közlekedés és a testmozgás hiányának kedvezőtlen hatásaira. A nyáron már többször megtartott, immár hagyományosnak mondható „Gurul a város” akció záró rendezvénye ezen a héten lesz. A Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület, a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvány és a Rendőrség segíti a szervező Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési osztályát.


Tervezett programok:

Szeptember 16. péntek, 17 óra, TESCO parkoló: Utolsó „Gurul a város” akció. Mindenki hozza magával a gyűjtött „gurulójegyeket”! A kerekezés után a résztvevőket értékes ajándékokkal jutalmazzák.

Szeptember 17. szombat, 14 óra: „Folyónap” a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület szervezésében. A korábbi évekhez hasonlóan szemétgyűjtési akció, programok, vendéglátás a Mosoni szabad strandnál. Gyülekező a kulturális központ előtt.

Szeptember 19. hétfő: Közvélemény kutatás a helyi közlekedésről, javaslatok gyűjtése a helyi fenntarthatósági programhoz, szén-dioxid kibocsátás számítás.

Szeptember 20. kedd: „Bringázz a hivatalba” akció a Polgármesteri Hivatal dolgozói részére. Az aznap kerékpárral vagy gyalog (illetve tömegközlekedési eszközön) érkezőket „bringás reggelivel” látják vendégül a szervezők.

Szeptember 22. csütörtök: „Európai Autómentes Nap”. Helyszín a Haller János Iskola Szent István király úti épülete. Kerékpáros – görkoris - rolleros ügyességi verseny, közlekedési vetélkedők, aszfaltrajzverseny, futóverseny, kerékpáros szépségverseny, kérdőíves felmérés a lakosság közlekedési szokásairól, forgalomszámlálás, gyalogtúra.

Mosonmagyaróvár város Önkormányzata, a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület és a Mosonmagyaróvár, Környezetvédelméért Közalapítvány felhívása a városlakókhoz: Az autód kibír egy napot nélküled! Felkérjük a lakosságot, hogy a mobilitási héten, de legalább szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon változtasson közlekedési szokásain. Helyezze előtérbe a környezetet nem terhelő kerékpározást és gyaloglást, hagyja otthon autóját! Hosszabb távon helyette a gazdaságosabb tömegközlekedést vegyék igénybe. Ha minél többször és többen teszik ezt, hozzájárulhatnak településünk élhetőbbé tételéhez, a környezeti ártalmak csökkentéséhez, lakóhelyünk megóvásához. Csökkentsük a szén-dioxid kibocsátást!


„Rajzolj az egérrel!” A Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület elektronikus úton benyújtandó pályázatot hirdet általános iskolás diákok részére alsós és felsős kategóriában a „A jövő közlekedési eszközei” címmel. Téma az energiatakarékos járművek. A rajzokat számítógépes programmal kell készíteni és jpg formátumban a somogyinecser@freemail.hu címre továbbítani 2011. szeptember 19-ig.

A bírálati eredményről szintén elektronikus úton szeptember 22-ig értesítik a pályázókat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.