Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Április 10. 19:29, vasárnap | Helyi
Forrás: Jánossomorja Televízió

Jánossomorján is bejött az álunoka "sztori"

Jánossomorján is bejött az álunoka "sztori"

Unokájaként bemutatkozva hívott fel telefonon egy szentjánosi idős nőt egy férfi, és 300 ezer forintot kért tőle segítségként. Azt mondta, a pénzért egy barátját küldi el, akinek aztán a nagymama át is adott 200 ezer forintot. A tényl

A csalók a környéken több helyen is próbálkoztak. Módszerük szerint idős embereket hívnak fel, rokonukként bemutatkozva. 3-500 ezer forintot kérnek, ami általában egy kínálkozó befektetéshez, vagy gyakrabban meglepetés ajándékhoz szánnak, így sokáig a becsapottak is titokban tartanak családjuk előtt a dolgot. A csaló közlik azt is, hogy ők nem tudnak jönni, de egy barátját küldik el a pénzért, akiknek aztán a károsultak át is adják az összeget. A meggyőzés érdekében többször is felhívják az időseket - tájékoztatta a JTV-t a rendőrség.

Krumplival jöttek

A már ismert adományhozó trükkel is megpróbáltak lakásokba jutni ismeretlenek Jánossomorján, április elsején – nem térfának szánva. Szerencsére a házban lakó nő nem engedte be őket, és elzavarta a csalókat. A módszer szerint önkormányzattól küldött adományosztóknak adják ki magukat a csalók, egy-egy zsák krumplit, zöldségfélét hozva. Ezzel az ürüggyel akarnak bejutni a lakásokba, hogy az egyikük lefoglalja a háziakat, míg a másik értékeket keres. Ilyen trükkel próbálkoztak nemrégen Mosonszolnokon, Várbalogon is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.