Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2021. Szeptember 29. 11:06, szerda | Külföld
Forrás: mti

Johnson: nem a bevándorlás kínálja a megoldást az ellátási problémákra

Johnson: nem a bevándorlás kínálja a megoldást az ellátási problémákra

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint nem az ellenőrzés nélküli bevándorlás kínálja a megoldást a teherautósofőrök hiánya miatt kialakult országos ellátási problémákra.

A nagy-britanniai üzemanyag-kiskereskedelemben súlyos fennakadások támadtak az elmúlt napokban, miután több nagy forgalmazó töltőállomásokat zárt be a sofőrhiány okozta szűk logisztikai kapacitások miatt.

Ennek nyomán országszerte pánikszerű üzemanyag-felvásárlás kezdődött, amely miatt e hét elejére a töltőállomások többsége gyakorlatilag kifogyott az üzemanyagból.

A brit kormány bejelentette, hogy ötezer külföldi kamionsofőr kaphat soron kívül átmeneti nagy-britanniai munkavállalási engedélyt mindenekelőtt üzemanyag- és élelmiszerszállító teherautók vezetésére.

A szakmai szervezetek az intézkedést teljesen elégtelennek minősítették, Johnson azonban a BBC televíziónak nyilatkozva kedden kijelentette: nem hiszi, hogy emberek "ismét az ellenőrzés nélküli bevándorlással akarnának minden problémát megoldani".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik