Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. December 17. 00:08, hétfő | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Jótékonysági koncertet szervezett a Lions Club és a Kühne Koncert Fúvószenekar

Jótékonysági koncertet szervezett a Lions Club és a Kühne Koncert Fúvószenekar

Több évre visszanyúló hagyomány Mosonmagyaróváron, hogy a helyi, 1992-ben alakult Lions Club és a Kühne Koncert Fúvószenekar jótékonysági koncertet szervez a rászorulók részére.

Cselovszki Katalin /soros elnök a 2018-2019 Lions évben/ köszöntötte a közönséget a Flesch Károly Kulturális központ színháztermében, majd átadta a szót Bencsik Tibornak /Bicsek/, aki felkonferálta az ebből az alkalomból fellépő Téti Ifjúsági Fúvószenekart és karmesterét, Steszli Tibort. Bicseknek minden előadott zeneszámhoz volt hozzáfűznivalója, érdekes adatokat és történeteket osztott meg a hallgatósággal, élvezetessé téve az előadást.


Az esti koncert elsőfelében a téti fúvósok játszottak, változatos műsorral, melyben megfért egymás mellett az induló, az operettsláger, valamint egy Tankcsapda feldolgozás, melyet Steszli Tamás dolgozott fel és Csizmadia Dávid, a zenekar fúvósa énekelt el.

A rövid szünet után egy szomorú esemény miatt gyújtottak gyertyát a színpadon, ahol egy üres szék, rajta egy szárnykürt, gyásszalaggal átkötött virágcsokor és egy fénykép volt elhelyezve. A napokban elhunyt Czigány Istvánra emlékezett a zenekar és a közönség egy percnyi néma felállással, aki 58 évig fújta hangszerét a zenekarban és a munkája is a Kühne gyárhoz kötötte.

A műsor második felében a Kühne fúvósok következtek egy indulóval Hernádi Sándor vezényletével, majd Steven Reineke: Where Eagles Soar című számát már ifj. Vámos Gábor dirigálta. A kis zenetanodások Pusztai Kinga vezetésével adták elő műsorukat a közönség hangos tetszésnyílvánítása mellett. Az ünnepi alkalomhoz illő zeneszámok közül az Ave maria sem hiányozhatott, Wolf Péter és Fülöp Kálmán feldolgozását Hegedűs Bori és a vokalisták adták elő a fúvósok kiséretében. Bori hangja betöltötte a színháztermet és a siker nem maradt el, hosszan tartó taps köszöntötte az előadókat. A vokálban énekelt a zenekar fuvolása, Talpasné Süle Ibolya is.

A 200 évvel ezelőtt keletkezett Csendes éj című dalt a két zenekar közösen adta elő, míg a színpad sarkán a csillagszórók világították meg a színpadot. A műsor végén a helyi Lions Club vezetője Cselovszky Katalin búcsúzott a közönségtől és köszönte meg nagylelkű adományaikat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.