Városlista
2020. október 26, hétfő - Dömötör

Hírek

2020. Október 15. 09:36, csütörtök | Helyi

Jótékonysági "Ötórai tea" a Cselley-házban

Jótékonysági

Hagyományteremtő céllal szervezte meg az első "Ötórai teát" a Lions Club Mosonmagyaróvár a Cselley-házban. A zenés, jótékonysági eseményen befolyt összeggel, a látássérülteket segíti a szervezet.

A Rizikófaktor és a Grappa Jazz együttesek léptek fel az első eseményen a Cselley-házban.

Mivel az év nagy részében, a Lions Club rendezvényei is elmaradtak, így fontos volt, hogy olyan programot indítson az egyesület, amivel minél több segíteni vágyót megmozgatnak. Mivel október a látás hónapja, október 15-e pedig a fehérbot napja, így a Lions Club, a befolyt összegből a látássérülteket támogatja és a vakvezető kutyát eltartását segítik.

A mosonmagyaróvári Lions Club több programot is indított az elmúlt időszakban, mindegyiket jótékonysági céllal, a Cselley-házba tartott ötórai tea mellett ilyen a Lions Beszélgetések programsorozat is. A jótékonysági rendezvények programjairól a közösségi oldalon tájékoztat a szervezet.

A Mosonmagyaróvári Városi Televízió összefoglalója:

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 19:17, hétfő | Helyi

“Ki tett itt csontból, húsból törvényt?” - Kegyeleti megemlékezés a Városi Gyásznapon

Benkő Tibor, honvédelmi miniszter mondott beszédet október 26-án, a Városi Gyásznap kegyeleti megemlékezésén. A miniszter többször is kiemelte, a megemlékezés mellett, fontos a jövő nemzedékének tanítása is.

2020. Október 26. 12:49, hétfő | Helyi

Halottak napja - az értékek védelmére hívja fel a figyelmet a rendőrség

Közeleg a Mindenszentek és a Halottak napja. A rendőröknek évről évre munkát adnak azok a tolvajok, akik kifejezetten ezt az időszakot használják ki.

2020. Október 26. 08:36, hétfő | Helyi

Megemlékezés a mosoni temetőben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc mosoni áldozataira emlékeztek október 25-én, vasárnap délelőtt a mosoni temetőben.

2020. Október 25. 18:17, vasárnap | Helyi

"30 éve szabadon"

“30 éve szabadon” címmel nyílt vándorkiállítás a Flesch Központ előtt péntek délután. A kommunizmus bukására és a kelet-európai nemzetek harminc évvel ezelőtti forradalmára emlékező tárlat november 6-ig tekinthető meg.