Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Június 23. 10:17, csütörtök | Helyi

Július 1-jével jönnek az új rendszámok

Július 1-jével jönnek az új rendszámok

Négy betű és három szám szerepel majd az új rendszámtáblákon július 1-jétől. A változás a forgalomban lévő hatósági jelzéseket nem érinti, az új rendszámtáblák pedig felmenő rendszerben váltják majd a régieket.

A korábbi három betű és három szám helyett, négy betű és három számjegy szerepl majd július 1-jétől, az új rendszámtáblákon. Az új rendszámokra azért van szükség, mert a jelenlegi karakterkészlet hamarosan kifut, így egy betűjellel hosszabbodik az új magyar rendszám.

A forgalomban lévő hatósági jelzéseket az újítás nem érinti, azonak nem kell lecserléni. Az új rendszámtáblák felmenő rendszerben váltják majd a régieket, így az autótulajdonosoknak nem jár többletügyintézéssel.

Az új típusú rendszámtáblák költsége nem változik, a 12 éve változatlan árak júliustól sem emelkednek. A környezetkímélő járműveknek továbbra is világoszöld alapszínű marad a rendszámtáblája, de maradnak a gépkocsi kerékpárszállító eszközére szerelhető szürke alapszínű jelzések is. Az új rendszám a DZ kivételével nem tartalmazhat kétjegyű mássalhangzókat és ékezeteket. Mindemellett egyszerűsödnek az ideiglenes rendszámok is. Az eddigi „E”, „M”, „P”, „SP” és „Z” betűjelűek helyett, szintén felmenő rendszerben, egységesen „I” betűjelűeket adnak ki júliustól.

A taxik a jövőben „TX”, a Magyar Honvédség járművei „HA”, a rendőrség járművei „RA”, az Országos Mentőszolgálat járművei „MA”, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járművei „NA”, a büntetés-végrehajtási szervezet járművei pedig „BA” betűjelű rendszámtáblákkal közlekedhetnek.

A jövőben, az új rendszámtáblák esetében is lehetőség lesz az egyénileg kiválasztott és egyedileg legyártatott rendszámok használatára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.