Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Május 15. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Flesch Kft.

Karolina Kórház-Rendelőintézet a Városi Sport és Egészségnapon

Karolina Kórház-Rendelőintézet a Városi Sport és Egészségnapon

A Karolina Kórház-Rendelőintézetben zajló beruházás már érinti a betegforgalmat. Az ebből adódó változásokról is kérhetnek tájékoztatást, információt a Városi Sport és Egészségnapon 2012. május 20-án a Kórház sátrában.

Jelenleg mind a gyermek járóbeteg szakrendelést, mind a Gyermekosztályt, a Krónikus Osztályt és a Szülészet-Nőgyógyászati részleget is érintik a munkálatok.


A „Karolina Kórház központi egységeinek tömbösítése, krónikus osztály bővítése, korszerű ellátást biztosító orvostechnológia és IT eszközök fejlesztése” c. projekt keretében mintegy 758 millió forint uniós támogatást nyert a Karolina Kórház - Rendelőintézet.

A projektről és a betegforgalmat érintő változásokról információt kérhetnek a Városi Sport és Egészségnapon 2012. május 20-án, a Karolina Kórház-Rendelőintézet sátrában.

Délelőtt 10 órától 17 óráig lesz „Sport elsősegély” (Dr. Bertalan István), gyógytorna (Babosné Kovács Zsuzsanna – minden órában gerincerősítő torna bemutatása, gyakorlatok elsajátítása otthoni alkalmazásra), diabetolgógiai szaktanácsadás és szűrővizsgálat (Dr. Birkus Zita, Dr. Hati Krisztina – HbA1C és FRINDISC tesztek a diabetes szűrésére), dietetikai szaktanácsadás (Kacz Károlyné – hogyan táplálkozzunk sportolás előtt és után, energiaitalok és táplálékkegészítők hatásai), kardiológiai tanácsadás (Dr. Hati Krisztina és Dr. Várallyay Zoltán – „6 perces járásteszt” és „boka-kar index” mérés az alsó végtagi érszűkület szűrésére), pulmonológiai tanácsadás (Dr. Szalai Zsuzsanna – légzésfunkció mérése, dohányzásról leszoktató program ismertetése), pszichológiai szaktanácsadás és szűrés (Csog Blanka – Dumasarok).

Fontos tudni, hogy a beruházás elérkezett abba a fázisába, amikor már érinti a betegforgalmat. A Gyermekosztály átalakítása miatt a járóbeteg szakrendelés, és a gyermek vérvétel ideiglenesen a Rendelőintézet épületébe a 2. emeletre költözik. A rugalmasabb betegellátás és a hosszú várakozási idő elkerülése érdekében kizárólag beutalóval, és időpont egyeztetéssel tudjuk fogadni betegeinket. Időpontot a következő telefonszámon kérhetnek: 574-662.

Az átalakítás idejére a Gyermekosztály ideiglenesen új helyen, az „F” épület 3. emeletén
működik. A Gyermekosztály és a Szülészet-Nőgyógyászati részleg megközelítése átmenetileg a Röntgen osztály előtti földszinti lépcsőházból (a nőgyógyászati ultrahang rendelő felől) lifttel, vagy a lépcsőn lehetséges. Gyermekorvosi ügyelet a városban 2 helyen található: a mosonmagyaróvári lakosokat a Mosonyi Mihály úti városi ügyeleten (hétvégén és ünnepnapokon 13 óráig gyermekorvos is rendel), a vidéki lakosokat a Csaba utcai ügyeleten (a Mentőállomással szemben a Bőrgyógyászati rendelőben). Ügyeleti időben a Gyermekosztályon csak telefonos készenléti ügyelet működik, ezért kérjük, elsősorban a városi orvosi ügyelethez forduljanak.

A Gyemrekosztály átalakításán túl a Krónikus Osztály tíz ággyal bővül a beruházás keretében. Ezért ideiglenesen az átalakítás alatt egy-két kórtermet ki kell ürítenünk, a betegeket át kell költöztetnünk.

Az építési, felújítási munkálatok miatt kérjük, a kedves Szülők, Betegek megértését és türelmét a korszerűbb és szebb osztályok érdekében!

A projekttel kapcsolatban ingyenesen hívható zöld szám +36-80/205-237 működik, munkanapokon 10 és 15 óra között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.