Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Július 30. 20:39, hétfő | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Kiterjesztenék az egész országra A legszebb konyhakertek versenyt

Kiterjesztenék az egész országra A legszebb konyhakertek versenyt

Az ország egész területére kiterjesztené A legszebb konyhakertek versenyt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) által is támogatott kezdeményezés.

A programot Kovács Szilvia karcagi alpolgármester hirdette meg városában, ahol 22-en jelentkeztek. Dobos László polgármester a karcagi kistérség településeire kiterjesztve is meghirdette az akciót, Püspökladány már csatlakozott a programhoz. A szervezők bíznak abban, hogy a jó példa országszerte követőkre talál - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium hétfőn az MTI-vel.
A versenyre nem különleges látványkerteket várnak, hanem hagyományos veteményeseket, a régről ismert formájukban.
Karcagon néhány könnyen teljesíthető kívánalmat fogalmaztak meg a kiírásban. A kert rendezett környezetben helyezkedjék el a lakóportán, legyen gondozott, és legalább ötféle zöldség növekedjék benne. A növényeket a gazda választja szabadon, a konyhában leggyakrabban asztalra kerülő élelmiszerek alapanyagaiból (pl. petrezselyem, zöldborsó, sárgarépa, paprika, paradicsom, uborka, tök, saláta).
A város körül kialakított zártkertek használói közül is jelentkeztek, de nevezhettek azok is, akik teraszon vagy zsebkendőnyi földdarabkán alakítottak ki veteményest.
Az eredményeket szeptemberben hirdetik ki.
(MTI)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.