Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Március 27. 13:48, hétfő | Helyi
Forrás: Mosonyi Mihály Zeneiskola

Koncert Piotrków Trybunalskiban.

Koncert Piotrków Trybunalskiban.

A Lengyel-Magyar Barátság Napja alkalmából Mosonmagyaróvár testvérvárosában, a lengyel Piotrków Trybunalskiban közös koncerten vettek részt a Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei.

A Lengyel zeneiskolásokkal tartott közös próbák két napig tartottak, melyek a péntek esti nagykoncertet előzték meg. Iskolánkat a vonós, fúvós és ütőhangszeres növendékekből álló zenekar képviselte. A műsorban felváltva játszott lengyel és magyar műveket a két zeneiskola 60 tagú együttese. A magyar műveket Szilli Ákos, az Ifjúsági Fúvószenekar karmestere vezényelte. Lengyel vendéglátóink nagyon szívélyes fogadtatásban részesítettek bennünket, mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat. A hosszú és fárasztó utazást feledtette a város vendégszeretete, a szereplés izgalma, és a koncert sikere. Az ünnepi hangversenyen részt vett a lengyel államfő Andrzej Duda és Dr. Áder János a Magyar Köztársasági Elnök is. A gyönyörű szép művelődési házban tartott ünnepség és koncert a meghívott vendégek tetszését váltotta ki, melyet vastapssal jutalmaztak. Az ünnepi hangversenyen részt vett városunk polgármestere Dr. Árvay István és az őt kisérő delegáció is. Iskolánkat Farkas Mihály intézményvezető és Bükkiné Csaba Katalin intézményvezető helyettes képviselte. Utazásunkat a Polgármesteri Hivatal támogatta. Köszönjük, hogy Mosonmagyaróvárt képviselhettük ezen a rendkívül színvonalas ünnepségen és koncerten.


A résztvevő tanárok:
Tirbus Ildikó (hegedűtanár),
Epres Bernadett (gordonkatanár),
Oross Márton (hegedűtanár),
Alasztics Balázs (klarinéttanár),
Szilli Ákos (trombitatanár-karmester),
Varga Bence (ütőtanár),
Sirgelyné Kiss Erzsébet (kürttanár),
Dravetzky István (kürttanár-Jánossomorja Intézményvezető)
Bükkiné Csaba Katalin (intézményvezető helyettes)
Farkas Mihály (intézményvezető).


Növendékek:
Buda Zsófia, Cséfalvay Dóra, Varga Lili Róza, Kellei Nikolett
Kajati Adriána Bianka (hegedű),
Tóth Adél Márta (gordonka),
Badics Petra, Varga Virág (fuvola)
Vadász Jázmin Borka, Németh Sebestyén (klarinét),
Bejczi Mátyás (fagott)
Varga Milán, Bakondi Péter (szaxofon)
Kovács Márk, Bakondi Ferenc Máté, Leitner Bálint, Prokop Zsolt (trombita),
Buda Réka (kürt),
Vámos Gábor, Horváth Gellért (harsona)
Bakondi Tamás (tuba)
Hajszán Ákos István, Jakubovics Krisztián, Kleé Gergely (ütő)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.