Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Augusztus 01. 16:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Flesch Központ Mosonmagyaróvár

Könnyűzenei Tehetséggondozó Központot alakítottak ki a Flesch Központban Mosonmagyaróváron

Könnyűzenei Tehetséggondozó Központot alakítottak ki a Flesch Központban Mosonmagyaróváron

5 új oktatóterem, egy koncertudvar és egy hangstúdió készült a Flesch Központban az elmúlt 16 hónapban, valamint számos zenei tehetséggondozást segítő eszköz, hangszer várja a zenét szerető gyerekeket.

117 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást kapott a Ritmus-Tér-Varázs - Könnyűzenei Műhely Mosonmagyaróváron a Flesch Központban projektre a Flesch Károly Nonprofit Kft. Mosonmagyaróváron. A beruházással tehetséggondozásra alkalmas tereket alakítottak ki, és egy hangfelvételekre is alkalmas stúdiót infrastruktúrával. A fejlesztés az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában valósult meg.

Véget ért a beruházás a Flesch Központban, mely keretében Ritmus Műhelyt hoztak létre, innentől kezdődhet a szakmai munka, és a gyerekek, fiatalok vehetik majd birtokba a kialakított új termeket, hangstúdiót, koncertudvart. Cél, hogy Mosonmagyaróváron a Flesch Központban egy olyan regionális szinten is egyedi központ jöjjön létre, amely eredményei a térség könnyűzenei tehetséggondozása számára hosszú távú pozitív hatást jelentenek. A projekt szinergikus kapcsolatban áll korábbi fejlesztéseikkel, látható, ahogy az évek alatt ezek egymásra épültek és egyre több lehetőséget nyújtanak a lakosság számára.

Az elmúlt 16 hónapban az eszközbeszerzések, az építési átalakítások, közbeszerzések zajlottak le. A szakmai munka mostantól kezdődhet az új terekben, termekben. Egy olyan koncert- és próbahelyet is kialakítottak, amely az év szinte minden napján lehetőséget ad fellépésekre, bemutatkozásra, próbákra egyéni, vagy csoportos produkciók számára.

Létrehoztak egy olyan professzionális hangstúdiót, ahol zenekarok próbálhatnak, felvételt készíthetnek, szakmai tanácsot kérhetnek, vagy workshopokat tarthatnak. A stúdió helyiségben a hangszerek tárolására is alkalmas raktárok helyezkednek el.

A koncertudvar, stúdió mellett 5 db olyan oktatóterem is helyet kapott, melyekben egyéni tehetséggondozó programok valósulhatnak meg.

A beruházás másik nagy szelete az eszközök beszerzése volt: stúdiófelszerelések, hangtechnikai eszközök, tanulást segítő informatikai eszközök, akusztikus és elektronikus hangszerek.

A gyerekek a következő években nem csupán különleges hangszereket próbálhatnak ki, tanulhatnak rajtuk, hanem azok magas színvonalú megszólaltatásában, karbantartásában is gyakorlatot szerezhetnek.
Fontos, hogy a térségben élő zenét szerető gyerekek a legnagyobb spektrumot lássák, és használják a zenei palettán. Akár a legritkább és speciálisabb hangszereket is kipróbálhassák és fejleszthessék magukat minden irányban.
Továbbá a még zenét nem tanuló fiataloknak kedvet szeretnének teremteni ezekkel a lehetőségekkel és mintákkal egy új szabadidő eltöltési alternatívával, vagy akár egy új pálya felfedezésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.