Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Október 19. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Önkormányzat

Kultúra és sportdíj - felhívások

Kultúra és sportdíj - felhívások

Mosonmagyaróvár Város jegyzője közzétette a Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért díjra és a Mosonmagyaróvár Város Sportdíjra vonatkozó javaslattételi felhívást.

Felhívás javaslattételre
Mosonmagyaróvár Város Sportdíjára

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 9/2010. (III.19.) önkormányzati rendelet alapján az idén is odaítéli a „Mosonmagyaróvár Város Sportdíja” elismerést. A díj annak a személynek adható, aki a városban tevékenykedik és magas szintű spottevékenységet folytat, vagy kimagasló sporteredményt ér el. A díj évente egy személy részére adományozható. A díj adományozására beérkező javaslatokat az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság bírálja el, és dönt a Képviselő-testület elé terjesztendő személyről. A díj átadására a Városi Sportgálán, 2014 februárjában kerül sor.

Javaslatot tehetnek „Mosonmagyaróvár Város Sportdíja” díj esetében:
- önkormányzati képviselő,
- városi sportegyesület, sportszervezet vezetője,
- a város polgármestere.

A javaslatokat 2014. november 10-ig kell eljuttatni Mosonmagyaróvár Város Polgármestere részére. (9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.) A részletes javaslatnak tartalmaznia kell az ajánlott személy vagy szervezet pontos adatait, valamint az adományozás alapjául szolgáló tevékenység leírását.

Felhívás javaslattételre
Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért díjra

Mosonmagyaróvár város Önkormányzata 2003 óta minden év január 22-én a Magyar Kultúra Napján „Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért” díjat adományoz. Ismét eljött az idő, amikor javaslatot lehet tenni a következő évi kitüntetettre. A díj a kultúra és a művészet terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó azon személyek, szervezetek részére adományozható, akik:
muzeális emlékek, történelmi iratok gyűjtésével, őrzésével, tudományos feldolgozásával, régészettel foglalkoznak, könyvtári tevékenységet folytatnak, hagyományőrzés, néprajzkutatás aktivistái, közművelődés területén tevékenykednek, művészeti tevékenységet folytatnak.

A díj adományozására beérkező javaslatokat az Oktatási, Kulturális és Sport bizottság bírálja el, és dönt a képviselő-testület elé terjesztendő személyekről. A kitüntető díjazásban évente egy személy részesíthető. A díjat január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából adják át.

Javaslatot tehetnek „Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért” díj esetében:
- az önkormányzati képviselő,
- a közgyűjteményi és kulturális intézmények vezető, az érdekvédelmi képviseletek
véleményének kikérésével,
- a társadalmi és civil szervezetek,
- a város polgármestere.

A javaslatokat 2014. október 31-ig kell megküldeni Mosonmagyaróvár Város Polgármestere részére. (9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.) A részletes javaslatnak tartalmaznia kell az ajánlott személy vagy szervezet pontos adatait, valamint az adományozás alapjául szolgáló tevékenység leírását.

A díjak adományozásával kapcsolatosan további tájékoztatást Mosonmagyaróvár város Jegyzője Fehérné Bodó Mariann nyújt az 577-802 telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.