Városlista
2020. október 26, hétfő - Dömötör

Hírek

2020. Október 15. 09:08, csütörtök | Helyi

Kultúrpiac az Ipartelepen

Kultúrpiac az Ipartelepen

A közösségi élet és a kultúra összevonása a célja, az Ipartelepi Lakosok Egyesületének programján, a Kultúrpiacon. A rendezvényt október 17-én, szombaton 9 órától tartják az ipartelepi Fekete István Általános Iskolában.

Első alkalommal szervezik meg a Kultúrpiac című rendezvényt az Ipartelepen. Az esemény célja, hogy felelevenítsék a városrész kultúráját, valamint, hogy bemutatkozzanak az ott élő, vagy onnan származó híres emberek.

A programok október 17-én, szombaton 9 és 12 óra között lesz a Fekete István Általános Iskola udvarán. Az eseményen köszöntőt mond Dr. Iváncsics János, alpolgármester és Mandl Andrásné, az Ipartelepi Lakosok Egyesületének elnöke. Fellép az Apnoé zenekar, a Theatrum ad Flexum színház énekesei, Reisinger Rubina, valamint az Egykéthá tánccsoport Az Ipartelephez kötődő alkotók, művészek bemutatkozása vásárlási lehetőséggel Erdős Anna, Bejczi Barbara, Nády Mária, Reisinger Attila, Várnai Kovács László. Bemutatkozik az MTE asztalitenisz szakosztálya valamint a Lajta Dogcentrum Kutyaiskola és Sportegyesület.

A program a CLLD pályázat keretében valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 12:49, hétfő | Helyi

Halottak napja - az értékek védelmére hívja fel a figyelmet a rendőrség

Közeleg a Mindenszentek és a Halottak napja. A rendőröknek évről évre munkát adnak azok a tolvajok, akik kifejezetten ezt az időszakot használják ki.

2020. Október 26. 08:36, hétfő | Helyi

Megemlékezés a mosoni temetőben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc mosoni áldozataira emlékeztek október 25-én, vasárnap délelőtt a mosoni temetőben.

2020. Október 25. 18:17, vasárnap | Helyi

"30 éve szabadon"

“30 éve szabadon” címmel nyílt vándorkiállítás a Flesch Központ előtt péntek délután. A kommunizmus bukására és a kelet-európai nemzetek harminc évvel ezelőtti forradalmára emlékező tárlat november 6-ig tekinthető meg.

2020. Október 22. 11:10, csütörtök | Helyi

Múzeumok Őszi Fesztiválja a Hansági Múzeumban is

Idén is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljához a Hansági Múzeum. A járványügyi helyzet miatt a programok az online térben zajlanak.