Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Szeptember 10. 16:10, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Kurt Cobain rajzaival díszített ruhakollekciót dobtak piacra

Kurt Cobain rajzaival díszített ruhakollekciót dobtak piacra

Kurt Cobain skicceivel, festményeivel és jegyzeteivel díszített, limitált ruhakollekciót dobott piacra a Nirvana együttes énekesének hagyatékkezelője.

A pólókból, pulóverekből és kapucnis pulcsikból álló Kurt Was Here (Itt járt Kurt) elnevezésű kollekció minden egyes darabja Cobain lánya, a 27 éves Frances Bean Cobain "kreatív irányítása" alatt született - írja a Rolling Stone magazin internetes oldala.

Az uniszex méretezésű és fazonú ruhadarabok hétfőn debütáltak az amerikai Barneys luxusáruházban, a brit Selfridgesben és a KurtCobainShop.com oldalon.

A több mint 50 darabos kollekció létrehozásában közreműködő Live Nation Merchandise szerint a felsőkön látható minták mindegyike Cobain eredeti munkái közül való és semmit, de még a méretüket sem változtatták meg.

A Nirvana énekese 1994. április 5-én seattle-i házában ölte meg magát egy sörétes puskával, előtte nagy adag heroinnal lőtte be magát. A 27 éves Cobain testét április 8-án találták meg. A zenész abban az évben egyszer már megkísérelte az öngyilkosságot, akkor nagy mennyiségű altatót vett be.

A kollekció bevételeinek egy része a Jed Foundation nevű szervezethez kerül, amelynek célja az öngyilkosság megelőzése a tinédzserek és fiatal felnőttek körében.

Címkék: kurt cobain, Rajz, ruha

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára