Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. Március 01. 09:11, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Lipóti Pékség: a franchise-lánc becsült árbevétele tavaly elérte a 3 milliárdot

Lipóti Pékség: a franchise-lánc becsült árbevétele tavaly elérte a 3 milliárdot

A Proteus-Gold Kft. neve talán keveseknek cseng ismerősen, de ha azt mondom, Lipóti Pékség Győr-Moson-Sopronból - az ország jelentős részén már tudják, miről van szó. Meglepő, hogy épp egy pékárukkal kereskedő franchise kezdett magasra

A céget 1992-ben a jelenlegi tulajdonos, Tóth József Péter (képen) alapította „kalandos körülmények között". A cég története egy Zsigulival és egy utánfutóval kezdődött, amikor is Svédországba indult a kalandvágyó cégvezető, mert élelmiszerboltját látványpékséggel szerette volna gyarapítani - ám a dolog pikantériája az, hogy mindebbe hely- és nyelvismeret nélkül vágott bele. A végkifejlet az lett, hogy egy röpke norvégiai kitérő után látványkemence helyett egy kis pékség berendezéseivel tért haza, s összesen négy fővel beindította a Lipóti Pékséget.


A folyamatos bővülésnek köszönhetően a kezdeti létszám növekedett, s előbb Győr városrészeiben, majd Mosonmagyaróváron jelentek meg. Amikor három éve tudósítottunk róluk - az 50 sikeres kis- és középvállalkozás című kiadványunkban - épp a megyehatárt lépték át bolthálózatukkal, s átvették a Tatabányai Sütőipari Vállalatot, megduplázva ezzel sütőkapacitásukat. A történet ezzel nem ért véget, sőt akkor indult csak be igazán.


2008-ban megvetették a lábukat Szlovákiában (Dunaszerdahelyen, és Észak-Komáromban nyitottak mintaboltot), 2009-ben pedig három sütőüzemmel és harminc bolttal voltak jelen Budapesten. Tavaly a szlovákiai Nagymagyaron nyitottak kenyérgyárat, és ezzel párhuzamosan megjelentek Pozsonyban is termékeikkel. Megkezdték terjeszkedésüket a Dél-Alföldön, az erdélyi Sepsiszentgyörgyön működő Diószegi Pékség pedig testvérpékségük lett. Mára a Lipóti Pékségnek több mint száz boltja üzemel, alvállalkozóival együtt 750 embernek adva munkát. Az intenzív növekedésnek köszönhetően a franchise-lánc becsült árbevétele 2010-ben már elérte a hárommilliárd forintot. Természetesen 2011-ben sem pihenhet meg a Proteus Gold Kft., a cél a további terjeszkedés, amihez minden feltétel adott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .