Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Május 12. 16:51, szombat | Kék hírek
Forrás: police.hu

Magyarországon bujkált egy svéd csaló

Magyarországon bujkált egy svéd csaló

Csalás miatt körözték a német hatóságok a svéd férfit, akit a magyar rendőrök Budapesten elfogtak a minap.

A német társszerv április végén megkereséssel élt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztálya felé, mert információjuk szerint egy általuk körözött svéd állampolgár Magyarországon tartózkodik. A férfival szemben jelentős értékre elkövetett ingatlanokkal kapcsolatos csalások miatt bocsátottak ki európai elfogatóparancsot.

A KR NNI nyomozói haladéktalanul megkezdték a keresett személy felkutatását és a beszerzett információk alapján május 10-én a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztály munkatársainak közreműködésével egy VI. kerületi lakásban elfogták a svéd állampolgárt. A rendőrök a férfit előállítását követően őrizetbe vették. Németországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

A nemzetközi információcserére a Célkörözési Egységek Európai Hálózatának (ENFAST) keretében került sor. A 2010-ben létrejött Európai Uniós rendőri hálózat azt felismerve alakult meg, hogy a határok átjárhatósága a bűnelkövetők számára is lehetőséget nyújthat a hatóságok előli elrejtőzésben. Célja a közvetlen információcsere és együttműködés megteremtése a tagállamok nemzeti célkörözési egységei között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.