Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Augusztus 20. 08:58, hétfő | Helyi
Forrás: saját

MAGYARORSZÁG TORTÁJA

MAGYARORSZÁG TORTÁJA

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Magyarország Kormányának felkérésére immár hatodik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot az augusztus 20-i Nemzeti Ünnep alkalmából.

Az akció évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri. Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel összefüggésbe hozható recepteket, tortákat várt az Ipartestület, melyek nem tartalmazhattak aromákat, margarint és növényi tejszínt. 2007-óta folyamatosan, évről-évre több nevezés érkezik, idén már több mint 35 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt, mely méltónak bizonyult a „Magyarország Tortája” kitüntető címre.

A neves cukrászmesterekből álló szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdette ki az idei győztest, mely nem más, mint a Szabolcsi almás máktorta, Pintér Zsolt, veszprémi cukrászmester alkotása.

A nyertes torta a rendkívül zamatos magyar alma és a hazai konyhák kedvelt és egészséges alapanyaga, a mák kombinációjával alkot harmonikus ízkombinációt, egy kis fahéjjal és vaníliával megfűszerezve.

Mindenkinek jó étvágyat hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.