Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Május 24. 08:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Flesch Kft.

Már több mint egy hónapja nyitva a FIÓK Mosonmagyaróváron

Már több mint egy hónapja nyitva a FIÓK Mosonmagyaróváron

Az országban egyedülálló komplex ifjúságsegítő program indult Mosonmagyaróváron Uniós támogatásból.

Fantasztikus siker és érdeklődés kíséri a koncerteket, táncházakat, a leckeíró műhelyt, pályaválasztási-, pénzügyi életpálya tervezési és munkavállalási tanácsadásokat, álláskereső foglalkozást, pszichológiai és jogi segítséget hétről hétre a FIÓK-ban. A programot 100 %-ban támogatja az Új Széchenyi Terv. A támogatás összege 55.919.187 forint.

2012. április elsején indította programjait, tanácsadásait és foglalkozásait a FIÓK - Ifjúsági Klub, mely egy komplex program a város jövőjét jelentő 12-29 éves korosztálya számára. Két pályázatot is indított a Klub a fiatalok körében: egy logo-ötlet pályázatot (díjazás április 13-án volt a nyitórendezvényen) és egy program-ötlet pályázatot.

Vendég volt eddig a FIÓK-ban a RizikóFaktor zenekar, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, az Evun, a Lajta Néptánc Együttes, a Mosonmagyaróvári Fotó Egyesület, a Children of Distance, Gáspár Sándor Kossuth díjas színművész, a Trékozlók, Ibrahim és Tyler, az UGS és a Barbár fivérek. Voltak amatőr és profi zenekari koncertjeink, kiállításaink, táncházunk és közönségtalálkozónk. A programok hétről hétre változnak, bővülnek, frissülnek. Az érdeklődök a honlapunkon www.fiokklub.hu-n, a Facebook oldalunkon, hírleveinkben és médiában is követhetik a projektet.

A pályázat dokumentálása érdekében a látogatottságról jelenléti íveket kell vezetnünk, melyet a koncertekre és foglalkozásokra érkező fiatalok türelemmel és megértéssel írnak alá. Ezért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani. Kérjük, a továbbiakban is segítség aláírásukkal a munkánkat.
Már több mint ezren vettek eddig részt a rendezvényeinken, tanácsadásainkon, foglalkozásainkon. A Facebookon indított Klub már több mint 1000 tagot számlál, akik egyre aktívabbak és követik a projektet.

Már több mint tíz olyan fiatal van, akikkel a szakemberek egyéni megállapodást kötöttek és folyamatosan részt vesznek az életpálya tanácsadásokon. A foglalkozásokon és a szakmai segítségnyújtáson már több mint húsz visszatérő és állandó résztvevő van. Vannak olyan fiatalok, akik már maguk szerveznek programokat és segítenek a FIÓK Ifjúsági Klub szakembereinek.

Meghirdettük a szülő klubot, a kortárs segítő csoportot és az álláskereső csoportot. A kortárs segítő csoportba folyamatosan várják a jelentkezőket, érdeklődni és jelentkezni Hossala Tamásnál a DrogPont munkatársánál lehet a 06-20-293-58-47-es telefonszámon, és a tamas.hossala@drogpont.com címen, valamint Gyurics Nikolettánál személyesen a FIÓK Ifjúsági Klubban.

A Szülőklub első foglakozása május 24-én lesz, a továbbiak minden hónap utolsó csütörtökén 19 órától. A témában Hajdu Melinda pszichológusnál érdeklődhetnek. És várunk minden szülőt, nagyszülőt a csoportba, az előadásokra. Az álláskereső csoportba is várjuk a jelentkezéseket. Érdeklődni Radek Róbert ifjúsági tanácsadónál lehet a 06 20 503 3688-as telefonszámon, valamint radekrobert@fiokklub.hu címen. Május 29-én du. 15 órától olyan információközlő rendezvényre várjuk az érdeklődőket, akiket a diákmunka és a nyári munkalehetőségek érdekelnek.

Az elmúlt hónapban több helyen is megjelentünk személyesen és bemutattuk, népszerűsítettük a projektet: Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskola: szociálpedagógus hallgatók; Széchenyi István Egyetem Szociális munka tanszék szociális munkás, ifjúságsegítő hallgatók; Mosonmagyaróvár Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, 24 órás vetélkedő – Aludj máskor!; HÍD Győr; Mobilitás Győr; Kivágjuk a reset! Ifjúságügyi konferencia Győr; Mobilitás Konferencia Mosonmagyaróvár- Flesch; Szigetszentmiklós Prevenció Konferencia; Mosonmagyaróvár Önkormányzat Igazgatói értekezlet; iskolák: Hunyadi, Bolyai, Kossuth, Haller, Móra, Fekete, Piarista; Munkaügyi Központ; Jánossomorja Ifjúsági Klub; Botond Fitness Klub, Club Play; Rotaract.

További információ a www.fiokklub.hu honlapon található!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.