Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Március 06. 01:44, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Másodszor is vallaniuk kell a nyugdíjhozamot váróknak

Másodszor is vallaniuk kell a nyugdíjhozamot váróknak

Átlagosan 125 ezer forintot kapnak az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő emberek, amikor júniustól szeptemberig a nyugdíjpénztárak kifizetik a befektetéseken elért reálhozamot korábbi tagjaiknak.

A hárommillió pénztártagból csak körülbelül kétmillióan jutnak pénzhez, és elég nagy szórás lesz a kézhez kapott összegben is. A pénz sorsáról nyilatkozniuk is kell a visszalépőknek, aki nem figyel oda, az akár el is bukhatja a pénzt.
Az állami nyugdíjrendszerbe visszakerült körülbelül hárommilliókorábbi magán-nyugdíjpénztári tag zöme nagy eséllyel még a nyaralás előtt meg fogja kapni a befizetett tagdíjaiból megvalósított befektetéseken elért nyereség infláció feletti részét,azaz a magánpénztári reálhozamát - állították az [origo]-nak a nyugdíjrendszer átalakítását követő elemzők. Jelentős tételről van szó, a kormányzat kedden bemutatott becslése szerint összesen 250 milliárd forintot osztanak szét a visszalépők között.

Megint dönteni kell

A pénzhez legkorábban júniusban juthatnak hozzá az érintettek, akik azonban nem ülhetnek ölbe tett kézzel. A február utolsó napján elfogadott, de még kihirdetésre váró törvény értelmében a pénztáraknak május 31-éig kell felmérniük a tagok vagyonát, akkor derül ki, kinek pontosan mekkora összeg jár, ésmekkora vagyont adnak át a pénztárak az államnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.