Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Augusztus 16. 00:00, csütörtök | Helyi

Megaprodukciókkal, szupersztárokkal, meglepetésekkel és négynapos fesztivállal ünnepli Mosonmagyaróvár a FUTURA nyitását és az állam

Megaprodukciókkal, szupersztárokkal, meglepetésekkel és négynapos fesztivállal ünnepli Mosonmagyaróvár a FUTURA nyitását és az állam

Négy napra ismét a kultúráé és a szórakozásé a nemzetközi forgalmú mosonmagyaróvári Szent István Király út Mosonban, 2012. augusztus 17-20-án.

Szuperprodukciók miatt négy napra lezárják a Szent István Király út mosoni részét a Mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál Szent István Napok alatt. Idén harmadszor ad otthont a rendezvénynek a mosoni városrész. A rendezvénysorozat nyitánya egyben az Új Széchenyi Terv támogatásában megvalósult FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont megnyitója is.

2010-ben és 2011-ben is több tízezer embert mozgattak meg a Moson 1000 és a Nyári Fesztivál Szent István Napok rendezvénysorozatok, 2012-ben újra tömegeket vár Mosonmagyaróvár augusztus 17. és 20. között. A hagyományos előrendezvények már augusztus 11-12-én indulnak a ”Móvár Regatta” Nemzetközi Rádióirányítású Vitorlás Hajómodell Versennyel a Báger tavon. Két kiállítás is nyílik a fesztiválhéten, melyeket pályázati kiírás és bírálat előzött meg: augusztus 16-án a „Szigetköz színei„ című moson megyei tárlat, és augusztus 17-én a „Mosoni Hangulatok” című fotókiállítás. Augusztus 13-tól pedig naponta két mozielőadás is várja a Fehér Ló Közösségi Házban a gyermekeket és a felnőtteket.

A rendezvénysorozat nyitánya a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont megnyitója, átadása a mosonmagyaróváriaknak. A négynapos fiesta minden napján várják majd a látogatókat. 17-én este 21 órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitó ceremónia meglepetésekkel. Erre az alkalomra a Flex Art Dance táncosai egy szuperprodukcióval készülnek. Kicsivel 22 óra előtt pedig az R-GO koncertjével kezdetét veszi a négynapos fesztivál hangulat. Közben a látogatók már megtekinthetik és kipróbálhatják a FUTURA játékait. Erre az éjszakai látogatásra jegyek elővételben kaphatóak.

A négy nap tematikailag is sokszínű: augusztus 17. témája a FUTURA, augusztus 18. a népi játszóházaké, 19-e a hangszereké, és 20-a a mesterségeké és a táncé. A helyi fellépők mellett augusztus 18-án fellép a Budapest Chamapgne Band, a Benkó Dixieland Band, a Hooligans, a Tankcsapda és a Budapest Broadway Band. Augusztus 19-én a sokszínű programból kiemelhető Babicsek Bernát, a Budapest Bár, a Group’n Swing, az est csúcspontjaként pedig Mága Zoltán és az Operett Színház művészeinek szuperprodukciója. Augusztus 20-án az Alma Együttes várja a gyerekeket, és az ünnepre a koronát a Magyar Állami Népi Együttes Naplegenda című megaprodukciója helyezi fel a koronát.

Augusztus 20-a számokban közel harminc mesterség bemutatását és a négynapos fesztivál zárásaként egy gigantikus táncházat jelent. Élőzenére a kistérség és a város néptánc csoportjai táncolnak majd együtt a Magyar Állami Népi Együttes tagjaival.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.