Városlista
2020. november 23, hétfő - Kelemen

Hírek

2020. Október 26. 08:36, hétfő | Helyi

Megemlékezés a mosoni temetőben

Megemlékezés a mosoni temetőben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc mosoni áldozataira emlékeztek október 25-én, vasárnap délelőtt a mosoni temetőben.

Ünnepi műsort a Glück Frigyes és a Haller iskola tanulói adtak, aminek keretében nem magyar, hanem külföldi írók, diplomaták és személyek 1956-os megemlékezéseit elevenítették fel.

Az ünnepségen, a hagyományokhoz híven Bárdics Tihamérról, Ferenczi Lajosról, Domonkos Antalról, Gyécsek Istvánról, Hornyák Béláról, Paár Jenőről, Wachtler Lajosról, Wilhelm Mihályról és Wojnesitz Istvánnéról emlékeztek meg. Beszédet Frauhanmer Csaba, imát az áldozatokért Zsódi Viktor mondott.

A mosoni áldozatok tiszteletére 2008-ben helyeztek el egy emléktáblát a mosoni temetőben, a Mosonmagyaróvári 56-os Egyesület és a Mosoni Polgári Kör közös összefogásában, a Tánczos és a Lunczer család támogatásával. A vasárnapi megemlékezés végén a tisztelet koszorúit is elhelyezték az emléktáblánál.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 20. 07:51, péntek | Helyi

Megkezdődtek a szabadtéri színpad építési munkálatai

Elkezdődtek a munkálatok a Várnál, már építik a leendő színpad mögötti kiszolgáló épületet. A szabadtéri színpadra CLLD pályázaton nyert 50 millió forintot az Óvári Gazdászok Szövetsége.

2020. November 19. 16:41, csütörtök | Helyi

Átadták a szociális munka napi díjakat

A szociális munka napja november 12-e, azonban az idei évben, a koronavírus járvány miatt elmaradt a városi ünnepség.

2020. November 19. 14:40, csütörtök | Helyi

Sikeresen szerepelt az egyetemi kosárlabda csapat

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Nyugati csoportjának soron következő fordulójában, a BME-t fogadta a Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem.

2020. November 19. 11:08, csütörtök | Helyi

Kötelező maszkviselés - Csalókra figyelmeztetnek

A kormányrendelet értelmében, Mosonmagyaróvár egyes területein, közterein kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, 6 éves kor felett.