Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2014. Április 01. 13:17, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Megérkezett Budapestre az Air Serbia első járata

Megérkezett Budapestre az Air Serbia első járata

Megérkezett Budapestre az Air Serbia szerb légitársaság első járata kedd reggel Belgrádból, a légitársaság a nyári menetrendben naponta közlekedik a két város között.

A járatot teljesítő ATR 72-600-as gépet a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Az első járatot a ferihegyi betonon Rade Drobac, a Szerb Köztársaság budapesti nagykövete, Nikowitz Oszkrár belgrádi magyar nagykövet, Szlobodan Ztamenkovics, az Air Serbia kereskedelmi igazgatója és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója köszöntötte.
A Budapest Airport MTI-hez eljuttatott közleménye idézi Dane Kondićot, az Air Serbia vezérigazgatóját, aki szerint a járat újranyitása az üzleti és a szabadidős utasoknak egyaránt igen kedvező.
Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója biztos abban, hogy a belgárdi járat sikerre van ítélve és rövid idő alatt nagyon népszerű lesz az utazók körében.
A korábban Jat Airways néven működő Air Serbia azok után váltott nevet 2013 októberében, hogy stratégiai megállapodást kötött az Etihad Airways-zel. Ennek keretében az Etihad megszerezte a szerb fuvarozó részvényeinek 49 százalékát és a menedzsmentjogokat öt évre. A szerb állam 51 százalékkal és a kilencfős igazgatóságban öt fővel képviselteti magát a vállalatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció