Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Március 22. 07:35, kedd | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal Levél

Megkezdődött az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér kialakítása a Levélen!

Megkezdődött az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér kialakítása a Levélen!

Az önkormányzat a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes vidékfejlesztési intézkedések keretében, a gazdaság és a vidéki lakosság számára nyújtott

Elkészíttettük a felújítás engedélyezési terveit és 2009 novemberében megkaptuk meg az építési engedélyt. Ez alapján benyújtottuk a támogatási kérelmet, amely eredménnyel járt és 2010 áprilisában az 50,3 milliós projekthez 43,8 milliós támogatást kapunk. A támogatás csak a nettó költségekre vonatkozik, az általános forgalmi adót nekünk kell vállalni, amely 25% önrészt jelent. Ezt követően elkészíttettük a felújítás, korszerűsítés kiviteli terveit.

A kivitelezést 2011-re terveztük, ezért az év elején megtörtént a közbeszerzési szakértő és a műszaki ellenőr kiválasztása, majd a közbeszerzési eljárás lefolytatása. Időközben ki kellett költöztetni a kultúrházat és a könyvtárat, amelyek ideiglenesen a Fő utca 2. szám alatt működnek.

A nyertes vállalkozóval megkötöttük a vállalkozási szerződést és 2011. március 1-el átadtuk az építési területet, megkezdődött a beruházás. Ennek keretében falszigetelést, tetőcserét, aljzat cserét és kisebb belső átalakítást, festést-mázolást, akadálymenetesítést, villamos- és víz-csatorna hálózat felújítást, stb. végzünk. A támogatásból jut eszközbeszerzésre, sőt 3 évig támogatást is kapunk az IKSZT működtetéséhez.

Sajnos, - mint az előre látható is volt - a pályázat által behatárolt pénzügyi keretek nem biztosítanak teljes körű felújítást, mert pl. nem fértek bele a külső szigetelés, vagy a komplex fűtés átalakítás költségei, stb. Ezen túl is, mint minden régi épületet érintő felújításnál, jelentkeznek olyan többlet feladatok, amelyek a tervezési időszakban még nem voltak láthatók. Ezen többlet feladatokról és többletköltség igényekről a közeli napokban kapnak tájékoztatást a képviselő-testület tagjai és majd döntenek arról, hogy mire biztosítanak további forrásokat az önkormányzat tartalék keretéből.

Levél, 2011. március 19.

Papp Zoltán polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.