Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 10. 14:08, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Megrongálta a sorompót, majd a vasúti sínen táncolt

Megrongálta a sorompót, majd a vasúti sínen táncolt

Közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azzal a férfival szemben a járási ügyészség, aki tavaly január 13-án Ácson belerúgott egy vasúti sorompóba, majd a közeledő vonat elé lépett és a síneken táncolt.

A vád szerint az elkövető tavaly január 13-án este ittas állapotban gyalogolt Ácson. A férfi a Batthyány utcán lévő vasúti átjáróhoz ért, ahol a vasúti lámpa villogó piros jelzést adott, és a félsorompó zárt helyzetben volt.

Miközben a férfi a vasúti átjárónál várakozott, odament a sorompóhoz, azt megrúgta, abban 21 400 forint kárt okozott.

Ezután a férfi, a lámpa tiltó jelzése ellenére, bement a vasúti átjáróba, és a közeledő vonat elé állva felemelt kézzel táncolt a sínen. A vonatvezető dudálására végül vádlott távozott a sínekről. A vonat így fékezés nélkül tudott áthaladni a vasúti átjárón.

Az ügyészség a vádiratban a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a felmerült bűnügyi költség és az okozott kár megfizetését indítványozta.

Az elkövető cselekményét a Komáromi Járásbíróság bírálja el.

Címkék: ács, sín, sorompó, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során