Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2015. December 14. 07:56, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Megtámadták a Facebook németországi központját

Megtámadták a Facebook németországi központját

Ismeretlenek Hamburgban megtámadták a Facebook közösségi portált üzemeltető társaság németországi székházát - közölte vasárnap a helyi rendőrség.

Az irodaházat egy 15-20 fős csoport támadta meg vasárnapra virradó éjjel, a maszkot viselő emberek kövekkel, füstbombákkal és festékkel töltött palackokkal dobálták meg az épületet, megrongáltak ajtókat és ablakokat, a bejáratnál pedig festékszóróval felírták a falra, hogy "Facebook dislike" (Nem tetszik a Facebook), utalva a portálon használatos "like" ("tetszik") gombra.

A támadók elmenekültek, az eset háttere egyelőre nem ismert.

A hamburgi ügyészség novemberben eljárást indított a társaság ügyvezetőivel szemben, miután egy ügyvéd a portálon megjelenő gyűlölködő tartalmak miatt feljelentést tett a Facebook ellen.

A portált Németországban széles körben kritizálják, a bírálók - köztük Heiko Maas szövetségi igazságügyi miniszter - szerint a Facebook nem lép fel kellőképpen az idegenellenes, rasszista, antiszemita bejegyzések, kommentárok ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 09:55, péntek | Külföld

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Tűzoltó sérült meg egy felrobbant kézigránáttól Horvátországban

A tűzoltó épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt kedden a közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac), amikor egy felrobbanó kézigránáttól súlyos sérüléseket szenvedett.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.