Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2015. Április 08. 19:03, szerda | Helyi
Forrás: Saját

Megtisztult a Vártó

Megtisztult a Vártó

Múlt héten egy kedves Olvasónk hívta fel figyelmünket a Vártó állapotára. Az InfoMosonmagyaróvár Szerkesztősége megkereste a Nyugat-Magyarországi Egyetem illetékesét az ügyben.

Múlt héten egy kedves Olvasónk hívta fel figyelmünket a Vártó állapotára. A mellékelt fotókon jól látszott, hogy a vizet teledobálták hulladékkal, ami a leeresztő zsilipnél gyűlt össze, akadályozva a tóban úszkáló kacsák szabad mozgását is.

Az InfoMosonmagyaróvár Szerkesztősége megkereste a Nyugat-Magyarországi Egyetem illetékesét az ügyben. Örömmel hallottuk és adjuk tovább olvasóinknak a hírt, miszerint az áldatlan állapot nemcsak a járókelőket zavarta. Április 2-án a Szaktanácsadó és Továbbképző Intézet, az Élelmiszertudományi Intézet és a Biológiai Rendszerek Műszaki Intézetének kollégái, az Óvári Gazdászok Szövetsége, valamint az Óvári Gazdász Szakkollégium tagjai megtisztították a Vártavat és környékét. A tavaszi nagytakarítás a Mosonmagyaróvári Önkormányzat és a VÜF Kft. segítségével valósult meg.

A Várral és környezetével kapcsolatban a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági- és Élelmiszertudományi Kara április 22-re, a Föld Napja alkalmából szemétszedési- és takarítási akciót is hirdetett, melyen az oktatók és hallgatók egyaránt részt vesznek majd.

Boldogok vagyunk, amikor ilyen példás eseményről adhatunk hírt, viszont szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy környezetünk megóvása társadalmi felelősség! A szemetelésre az emberi jóérzésen túl jogszabályi előírások is vonatkoznak.
Szabálysértésnek számít, ha valaki a szemetet nem a hulladékgyűjtőbe dobja, vagy nem szedi össze kutyája után a piszkot. A vonatkozó törvény úgy rendelkezik, hogy aki közterületen, közintézményben vagy közforgalmú közlekedési eszközön szemetel, vagy ezeket beszennyezi, az szabálysértést követ el. Ezekben az esetekben a közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök helyszíni bírságot szabhatnak ki.

Mutassunk utat természetünk megóvásában, környezetünk tisztán tartásában is, ne szemeteljünk!

Fotók: Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági-és Élelmiszertudományi Kar Szaktanácsadó és Továbbképző Intézet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.