Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Október 30. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Flesch Nonprofit Kft.

Megújult a mosonmagyaróvári Pártok Háza

Megújult a mosonmagyaróvári Pártok Háza

A mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó Kft. hatvanötmillió forint támogatást nyert „A mosonmagyaróvári Pártok Háza korszerűsítése” című projektjéhez.

A támogatás intenzitása a KEOP 5.3.0/A/09-es Épületenergetikai fejlesztések programban 70%. A teljes beruházás meghaladta a kilencvenmillió forintot.

Több mint kilencvenmillió forintból korszerűsítette a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a mosonmagyaróvári Pártok Háza épületet. A beruházás célja, az épület energetikai korszerűsítése volt: fűtéskorszerűsítést, hőszigetelést és a nyílászárók cseréjét tartalmazta.

Az 1984-ben épült úgynevezett Pártok Házában most irodák működnek, melyeket pártok és vállalkozások bérelnek. Felújítás a kétszintes épületben eddig még nem történt. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy a mai kor hőtechnikai követelményeinek nem tudott már megfelelni. Az építésekor korszerű irodaház mára energetikai és esztétikai szempontból is korszerűtlenné vált.
Az épületben harmincnyolc iroda, egy tárgyaló és egy előadóterem található. A beruházás során a pinceszint feletti födém hőszigetelésével tudták a földszint megfelelő hőszigeteltségét biztosítani. Jelen pályázat a pince feletti födém, az emelet feletti lapostető és a falak hőszigetelésére, az ablakok cseréjére és a fűtési rendszer korszerűsítésére terjedt ki.

A hőközpont átalakításával és bővítésével időjáráskövető szabályozású lett a fűtési rendszer. Így egy változó fűtési előremenő hőmérsékletet tudnak előállítani, a radiátorok termofejeinek szabályozását a beépített frekvenciaváltós szivattyú hidraulikailag követi. Az irodahelyiségek túlfűtését, illetve alulfűtését a radiátorok termosztát fejjel történő ellátásával, és a radiátorszelepek cseréjével oldották meg.
Az előadóterem szellőzését az elavult Fűtőber légkezelő helyett hővisszanyerővel ellátott légkezelő teszi gazdaságossá.

A projekt nyolc hónap alatt valósult meg (2011. március elseje és 2011. október 31. között), a nettó összes elszámolható költsége: 93.041.023 forint, a támogatás összege és mértéke: 65.128.716 forint, 70%.
A beruházás a tervezett határidőre elkészült, a műszaki átadás 2011. október 14-én megtörtént, és már a városlakók is láthatják a műszakilag és esztétikailag is megújult Pártok Háza épületét. Az irodaház szép és korszerű színfoltjává vált a mosonmagyaróvári városközpontnak.

A projektben foglalt műszaki tartalmon kívül a beruházással egyidőben több felújítási munkát is elvégzett az épületen a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. saját forrásból. Így az átadásra megszépültek az irodaház külső lépcsői és pihenőrészei, valamint a belső illemhelyiségek. Mivel több cég is ügyfélszolgálati irodát tart fenn az épületben, így saját forrásból még egy mozgáskorlátozott feljárót is készítettek, hogy ezek az irodák akadálymentesen megközelíthetőek legyenek.

További információ a www.vuf.hu honlapon találhatók!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.