Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Augusztus 12. 05:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Mérséklődik a kánikula a héten

Mérséklődik a kánikula a héten

A héten mérséklődik a kánikula, a hét második felében jellemzően 30 fok alatt alakulnak a maximumok. Emellett záporokra, zivatarokra is készülni kell

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn jobbára derült, napos idő lesz csapadék nélkül, napközben 33-38 fokig melegszik a levegő.

Kedden napközben északnyugat felől időnként erősebben megnövekszik a felhőzet és főként északon, északnyugaton alakul ki szórványosan zápor, zivatar, majd estétől megvastagszik a felhőzet és sokfelé várható csapadék. A szél eleinte a Dunántúlon, majd másutt is többfelé megerősödik, a Dunántúlon és zivatarok környezetében helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 18-24, a legmagasabb hőmérséklet 25-35 fok között alakul, nyugaton lesz napközben a hűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Szerdára virradó éjszaka sokfelé várható kiadós eső, zápor, zivatar, délelőtt inkább már csak keleten eshet, majd az összefüggő csapadék délutánra elvonul. Mögötte néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 21-27 fok között valószínű.

Csütörtökön eleinte többnyire derült, napos időre lehet számítani, majd nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 11-17 fok lesz, napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

A több-kevesebb napsütés mellett pénteken főként a Dunántúlon és északon alakulhat ki szórványosan zápor, néhol zivatar, szombaton helyenként lehet zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap 12-18 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet pénteken 25-28, szombaton 23-28 fok között valószínű.

Vasárnap napos idő várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet 10-16, a maximumhőmérséklet 25-30 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: időjárás, meleg, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.